Obavijesti

News

Komentari 35

Pogledajte saborske zastupnike na dan utakmice protiv Maroka

Pogledajte saborske zastupnike na dan utakmice protiv Maroka
11

Danas Vatreni igraju prvu utakmicu na prvenstvu s Marokom, a zastupnici su došli spremni za navijanje. Neki su ponijeli i rekvizite. U Saboru su najavili da će imati stanke dok budu igrali Vatreni

VIDEO

Saborski zastupnici najavili su uoči prvenstva u Kataru da će imati stanke dok bude igrala Hrvatska kako bi mogli pratiti nogomet i navijati za Hrvatsku.

Zagreb: Zastupnici spremni za navijanje

Danas Vatreni igraju prvu utakmicu na prvenstvu s Marokom, a zastupnici su došli spremni za navijanje. Neki su ponijeli i rekvizite.

Zagreb: Zastupnici spremni za navijanje

Maja Grba Bujević iz HDZ-a nosila je navijački šešir s crveno-bijelim kvadratićima, a Hrvoje Zekanović iz HDS-a došao je u Sabor u modrom dresu Hrvatske reprezentacije.

Zagreb: Zastupnici spremni za navijanje

Nikola Grmoja iz Mosta odlučio se za navijački šal, a njegov kolega Miro Bulj ispod sakoa obuka je sportsku majicu s motivom šahovnice.

Zagreb: Zastupnici spremni za navijanje

Na poziv Domagoja Hajdukovića, voditelja Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Maroko u Sabor dolazi veleposlanica Kraljevine Maroko Nour El Houda Marrakchi kako bi zajedno sa zastupnicima gledala utakmicu.

U Saboru su oko prekida zasjedanja za vrijeme utakmice podijeljeni. Tako dio zastupnika podržava stanku kako bi mogli gledati prvu tekmu Vatrenih dok je dio protiv jer smatraju da bi oni prvi trebali pokazati odgovornost prema poslu i neće ju gledati. Posebno im smeta što je baš danas na dnevnom redu prijedlog Državnog proračuna za iduću godinu o kojem bi rasprava trebala početi tek u 15,30 sati.

- Čestitam predsjedniku Sabora što smo mi, izgleda, jedini Parlament koji zaustavlja rad za vrijeme utakmice - poručila je za saborskom govornicom zastupnica Zeleno-lijevog bloka Urša Raukar. 

Čelnik Sabora, HDZ-ov Gordan Jandroković je istaknuo kako se rad zaustavlja na samo dva sata. 

- A radit ćemo noćas do ponoći, da to raščistimo. Započinjemo s proračunom u 15,30, javilo se za sada 12 klubova i preko 30 zastupnika, tako da će Sabor današnji dan imati puno više sati od osam sati koliko je prosječno radno vrijeme. Tako da tu svoju demagogiju ostavite za sebe. A druga stvar, vi ne znate kako rade drugi parlamenti jer sigurno niste provjeravali imaju li stanke. Danas imate tekstova gdje se vidi oko škola u drugim državama da imaju istu praksu kao i Hrvatska. Nema tu nikakve posebnosti, a čak da i ima, nogomet je sport koji je najkonkuretniji na svijetu, Hrvatska je u njemu druga na svijetu i vidjeli ste 100.000 ljudi koji se vesele pa mislim da nije neobično da napravimo tu stanku čak i da smo jedini na svijetu - poručio je.

HDZ-ova Majda Burić utakmicu gleda sa svojim kolegama u prostorijama Kluba iz kojih se čuje da je vrlo živa i navijačka atmosfera. Na poluvremenu je izašla predahnuti, malo smiriti živce i nešto prigristi. - Uf, gledamo i navijamo za naše Vatrene. Imali smo jednu super priliku, žao mi je da nije realizirana, ali bit će to sve super. Pobjeda - kaže uzbuđeno.

HSS-ovci Krešo Beljak i Željko Lenart utakmicu gledaju u svojoj sobi. Ali jednim okom, baš kao i kolegice iz Centra Dalija Orešković i Marijana Puljak, drugo oko je na prijedlogu proračuna, o čemu ih rasprava čeka u kasnim poslijepodnevnim satima. Ni oni se ne slažu s pauzom za vrijeme zasjedanja, ali dakako vjeruju i priželjkuju pobjedu Vatrenih 2:0.

U saborskom kafiću su danas zabranili posluživanje alkohola. Kafić je prazan, većina je utakmicu otišla gledati u svoje prostorije u klubovima, a dobar dio ih se priprema za raspravu o proračunu.

Uh, u redu je, živi smo, rekao je zastupnik Hrvoje Zekanović nakon prve tekme Vatrenih protiv Maroka koja je završila bez golova, a koju je obučen u dres naše reprezentacije gledao u Saboru.

Živci su tijekom gledanja radili, ali nema razočarenja. 

Zagreb: Gledanje utakmice Hrvatska Maroko u Saboru

- Nema loših ekipa i momčadi, svi oni koji su mislili da je Maroko neki outsider, nije, svatko tko se plasirao na Svjetsko prvenstvo je dobra ekipa. Nema razočarenja, volio bih da smo pobjedili, ali idemo dalje - rekao je. 

Predsjednik HDZ-ova Kluba Branko Bačić utakmicu je gledao s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem. 

- A dobro, prva je utakmica, bilo je teško, očito je bio i određeni strah da ne izgubimo. Očekivao sam možda malo bolju igru, ali vjerujem da ćemo u idućim utakmicama ići naprijed - komentirao je.

Zagreb: Gledanje utakmice Hrvatska Maroko u Saboru

Da će rezultati biti bolji u idućim utakmicama vjeruje i predsjednik Suverenista Marijan Pavliček. 

- Bilo je dobrih prilika, ali OK, prva je utakmica, još su dvije pred nama, vjerujem da je malo i trema obzirom da je na početku uvijek najteže, ali očekujem sigurno prolaz u osminu finala - istaknuo je.

Zagreb: Gledanje utakmice Hrvatska Maroko u Saboru

Obzirom da su igrali protiv viceprvaka svijeta, konačnim ishodom zadovoljna je veleposlanica Maroka u Hrvatskoj Nour El Houda Marrakchi, koja je utakmicu gledala s nekolicinom zastupnika SDP-a i Socijaldemokrata na poziv Domagoja Hajdukovića, voditelja Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Maroko. 

- Možemo samo poželjeti sreću i Hrvatskoj i Maroku u daljnjem tijeku natjecanja. Hrvatska momčad je odlična, vi ste viceprvaci i ja sam sretna rezultatom, za nas je ovo sjajno postignuće - poručila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije