Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

I SDP osudio uhićenje novinara Željka Peratovića

SDP je pozvao sva nadležna tijela, a posebno Vladu da prestane sa zastrašivanjem novinara i građana i da ne srozava razinu medijske slobode

S.Midžor
Foto: S.Midžor
3 komentara

Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) najoštrije je osudila pritvaranje novinara Željka Peratovića, osumnjičenog za odavanje državne tajne, i pozvala sva nadležna tijela, a posebno Vladu da prestane s, kako kažu, zastrašivanjem novinara i građana te da ne srozava dosegnutu razinu medijske slobode.
- Organi progona ponovno su se, kao i krajem devedesetih, okomili na novinare umjesto da svoju djelatnost usmjere prema onima unutar državnih tijela koji novinarima dostavljaju klasificirane podatke. Za čuvanje državnih tajni odgovorni su oni koji takve dokumente proizvode, klasificiraju i njima barataju, a ne novinari koji ih objavljuju - smatraju u SDP-u.
U toj su stranci posebno zabrinuti što je novinar Peratović priveden zbog, kako kažu, nepoznatog teksta objavljenog navodno na njegovom blogu.
- Ta činjenica uznemirava cjelokupnu javnost i izaziva strah neće li sljedeći korak biti privođenje građana koji čitaju postove objavljene u blogovima. Nedavno priznanje ministra unutarnjih poslova da policija prati tragove internetskih portala taj strah čini opravdanim - stoji u priopćenju SDP-a.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message