Obavijesti

News

Komentari 72

Zelenski tvrdi: 'Protuofenziva je trebala krenuti ranije. Zapad je zakazao'. Veliki napad u Lavovu

Zelenski tvrdi: 'Protuofenziva je trebala krenuti ranije. Zapad je zakazao'. Veliki napad u Lavovu

Kremlj je u srijedu odbacio kao "fikciju" izvješće Financial Timesa o tome da je kineski predsjednik Xi Jinping osobno upozorio ruskog predsjednika Vladimira Putina da ne koristi nuklearno oružje u Ukrajini

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.25

Sva lica Prigožina: 'Imao je perike i lažne brkove. Glumio je časnika, poručnika, trgovca...'

24sata

Objava smiješnih selfieja. Na takvo "sramoćenje" svela se kazna za Jevgenija Prigožina, moćnog šefa ruske privatne zločinačke vojske Wagner, koji je prošlog mjeseca pokušao svrgnuti Vladimira Putina s vlasti.

Više pročitajte OVDJE.

21.47

Zelenski je stigao u Prag

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski stigao je večeras u Prag te se sastao s češkim kolegom Petrom Pavelom.

21.22

Vrhovni ukrajinski zapovjednik: Protuofenziva se odvija prema planu, inicijativa je u našim rukama

Glavni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga, general Valerij Zalužni, rekao je predsjedniku Združenog stožera američkih snaga generalu Marku Milleyu da se ukrajinska protuofenziva odvija prema planu. 

"Razgovarao sam putem telefona s načelnikom Združenog stožera, generalom Markom Milleyjem. Upoznao sam ga s operativnim stanjem na bojišnici. Ukrajinske snage nastavljaju s aktivnim ofenzivnim akcijama. Situacija se razvija prema planu, inicijativa je u našim rukama", naveo je Zalužni danas na Facebooku. 
 

20.46

Zelenski putuje u Prag, sastat će se s češkim predsjednikom

Ukrajinski predsjednik je kazao kako danas stiže u posjet Pragu i da će se sastati s češkim predsjednikom Petrom Pavelom, premijerom Petrom Fialom i čelnicima oba doma parlamenta. "Prag je sljedeći. Fokus će biti na podršci obrani, europskoj i euroatlantskoj integraciji Ukrajine i NATO samitu u Vilniusu, situaciji oko ZNPP-a, provedbi mira i obnovi Ukrajine", napisao je Zelenski na Twitteru. 

19.04

Zelenski: Od početka ruske invazije je nestalo 200.000 ukrajinske djece

Od početka ruske invazije punog opsega nestalo je oko 200.000 ukrajinske djece, kazao je Volodimir Zelenski. "Probajte si to zamisliti, ne znamo gdje se nalazi 200.000 djece. Neka od njih su deportirana, neka su na okupiranim područjima, a ne znamo tko je od njih živ”, rekao je danas Zelenski tijekom konferencije za novinare u Sofiji, u Bugarskoj. 

Moskva je optužena za prisilno i nezakonito prebacivanje ukrajinske djece s okupiranih teritorija u Rusiju. U ožujku je Međunarodni kazneni sud izdao naloge za uhićenjem ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegove povjerenice za prava djece Marije Lvova-Belove zbog njihove odgovornosti glede prisilnih deportacija maloljetnika. Ruske vlasti ne poriču da su djeca iz Ukrajine preseljena u Rusiju te su često u sklopu propagandnih poruka prikazivali kako ih usvajaju obitelji iz Rusije.

Komentari 72