Obavijesti

News

Komentari 72

Ilegalni migranti kod Zaprešića; Mještani: 'Nije nam svejedno...'

Ilegalni migranti kod Zaprešića; Mještani: 'Nije nam svejedno...'
9

Dvojica Hrvata i Makedonac koji su im obećali prijevoz do slovenske granice policija je privela i predala pritvorskom nadzorniku. Ovo je drugi put u tri mjeseca da su na istoj lokaciji pronađeni migranti

VIDEO

Nije vam svejedno. Imamo malo dijete i ne želimo imati probleme. Inače ne zaključavamo kuću, ali mislim da ćemo od sada morati, govori nam čitateljica iz Jablanovca kod Zaprešića koja je u srijedu snimila privođenje ilegalnih migranata u blizini svoje kuće.

Kako nam kaže, sve je započelo oko sedam navečer u srijedu kada se šetala s bebom. Na livadi je opazila parkirani automobil i unutra vidjela policajce. Sve joj je bilo sumnjivo jer inače dobro poznaje sve automobile u susjedstvu i nije joj bilo jasno što se događa.

-  Samo nekoliko minuta kasnije ispred kuće pored te livade parkirao se automobil iz kojega je izašlo nekoliko osoba. U minuti su ih opkolili policajci. Nekoliko patrola i inspektori počeli su se penjati po krovu. Sve zajedno je trajalo do četiri popodne idućeg dana - kaže nam čitateljica.

Iz policijske uprave zagrebačke kažu kako su službenici u Jablanovcu zatekli dvojicu Hrvata (60,61) i Makedonca (64) koji su obećali četvero državljana Irana da će ih automobilom prevesti do granice sa Slovenijom. 

- Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetniku podnijeta je kaznena prijava - poručuju iz policijske uprave zagrebačke.

Ovo nije prvi put da su na toj lokaciji ulovljeni migranti koji ilegalno žele prijeći granicu. Kako nam kažu susjedi, u petom mjesecu ove godine u istoj kući policija je privela nekoliko stranih državljana.

- Prvi put kad su došli bili su jako neugodni. Bilo ih je isto tako pet, šest i cijelo vrijeme su se derali na stranom jeziku i razbijali okolo. Odmah smo zvali policiju jer nas je bilo strah. Sa sobom su nosili torbe - govori nam mještanka Jablanovca.

Njezini susjedi nam kažu da ih je policija ispitivala o kući te da li su vidjeli kako netko nepoznati bježi ili se sakriva oko kuća.

- Zgrada u kojoj su ulovljeni migranti nekada je bio noćni klub. Nakon toga su tamo neko vrijeme bili podstanari ali i oni su brzo otišli. Sada je cijelo vrijeme prazna - kažu susjedi.

Iako izvana izgleda potpuno zapušteno unutra se nalaze novi ormari i u jednoj prostoriji veliki krevet s vidljivo novim madracem. Policija je zapečatila vrata i prozore, ali već dan nakon događaja policijski pečat je netko maknuo i sve je širom otvoreno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.