Obavijesti

News

Komentari 49

'Ili referendum o mirovinama ili ćemo mi ljude pozvati na ulice'

'Ili referendum o mirovinama ili ćemo mi ljude pozvati na ulice'
4

Sindikalist Vilim Ribić naveo je da je 750.000 ljudi, brojka s kojom se obnaša vlast u Hrvatskoj i ne vjeruje da se netko s time može poigrati

VIDEO

Čelnici sindikata traže od predsjednika Sabora da dopuni dnevni red sjednice s točkom raspisivanje referenduma temeljem inicijative “67 je previše”. Napominju da je od predaje oko 750.000 potpisa u Sabor prošlo tri mjeseca i tri dana.

- Nemamo potrebe ni volje čekati, smatramo da Sabor treba donijeti samo tehničku odluku kada će biti referendum no u Vladi se kroji tajming i sve ostalo. Poručio bih predsjedniku Vlade da ova naša inicijativa nije bila iz politikantstva nego želja da budućim umirovljenicima bude bolje - kazao je Mladen Novosel.

Referenduma mora biti i volja građana se mora poštovati, poručio je.

- Nećemo ništa činiti protiv ove Vlade, ako se referendum raspiše, ali ako ga ne bude moraju biti svjesni da je naša dužnost pozvati građane na ulice - kazao je.

Krešimir Sever pozvao je vladajuće da ih ne tjeraju u političke vode, jer se ne žele baviti politikom niti politizirati.

- Nadam se da neće u istom grmu dva puta stati na iste grablje da ih udare po čelu, jer bitno značilo da nisu dorasli svome poslu - rekao je.

Navodi da vladajući imaju vremena raspisati referendum u listopadu i relaksirano pristupiti predsjedničkim izborima, ali i iduće godine parlamentarnima.

- Mi ne želimo vlastodršce nego vlast koja će slušati narod, a građani želi referendum - poručio je Sever.

Vilim Ribić naveo je da je 750.000 ljudi, brojka s kojom se obnaša vlast u Hrvatskoj i ne vjeruje da se netko s time može poigrati. Podsjetio je da vladajućima još predstoji mogućnost da pitanje pošalju na Ustavni sud.

- Premijer Plenković je alfa i omega i on će odlučiti hoće li se okoristiti Ustavnim sudom, jer vjerojatno nema čovjeka u zemlju koji ne zna kakvu će odluku taj sud donijeti po ovom putanju. Naša iskustva do sada upozoravaju nas na to da Ustavni sud podupire svaki puta vladajuće politike, a ne vladavinu prava - ustvrdio je Ribić.

Sindikati su poručili i da na razgovor s resornim ministrom Josipom Aladrovićem neće razgovarati dok se ne raspiše referendum.

Pokretanje videa...

00:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.