Obavijesti

News

Komentari 32

Ima baš sve brojeve: 'Nikom ne dam da odnese moja 24sata...'

Ima baš sve brojeve: 'Nikom ne dam da odnese moja 24sata...'
1

Ivan Obućina (89) iz Perušića svaki dan kupi primjerak 24sata, svojih najdražih novina. Ivan je osvanuo i na web stranici Turističke zajednice Perušić. Snimio ga je Mario Paral. Ivan je išao po svoj primjerak 24sata

VIDEO

Po svaki primjerak sam otišao osobno. I po kiši, i po snijegu, i po žeglom suncu. Nisam ni jedan dan preležao, da bi me spriječila bolest, zdrav sam svih vaših 13 godina. Neki dan, kad je zapalo 80 centimetara snijega, Turistička zajednica Perušića slikala me kao jedinog na ulici. Upravo sam išao po 24sata s kišobranom u ruci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:09

Sve to kazuje nam u dahu Ivan Obućina, 89-godišnjak iz Perušića. On je kupio baš svaki broj 24sata, od prvog dana izlaženja do danas, svih 4595 brojeva. Nekad pješice, nekad na biciklu, ovaj vitalni čovjek i na kraju devetog desetljeća života svako jutro prijeđe kilometar do kioska u Perušiću pa natrag do kuće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Popijem kavu pa odem po kruh i novine, koje jako volim. Nekako su mi ušle u krv. Kako sam kupio prvi broj, tako me povuklo čitanje i želim ih kupovati dok sam živ. Nikad nikog nisam poslao po 24sata nego sam svaki primjerak kupio sam. Nisam htio riskirati i uzeti pretplatu jer nisam siguran hoće li poštara što priječiti da mi ih donese. Znam da mene neće! Ako odem u Zagreb ili Rijeku, onda ih kupim tamo - kaže nam naš najvjerniji čitatelj Ivan, kojeg je odmah zanimalo postoji li još tko u zemlji tko bi imao sve brojeve 24sata.

On ih drži na hodniku, naslagane na hrpu veću od njega i težu nego što ljudska snaga može podignuti. Žao mu je jedino, kaže, što nisu složene po brojevima, ali i to jednog dana namjerava popraviti.

Priča nam da najprije preleti novine i pročita što ga zanima, najčešće crnu kroniku. Potom opet krene ispočetka, riješi osmosmjerke i križaljke, dobro pogleda “najljepše priče” o golišavim curama i pročita viceve, koje kasnije prepričava prijateljima.

- Ali ne dam im da 24sata ponesu kući jer mi neki nisu vratili novine. Kažem im da kod mene mogu čitati koliko hoće, ali iz kuće ih iznositi ne smiju. Nema šanse da bih s 24sata zapalio vatru, za to imam kocke za potpalu - smije se ova ljudina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...