Obavijesti

News

Komentari 26

Ima li više kraja njihovoj muci? Maglaj opet na udaru poplave

Ima li više kraja njihovoj muci? Maglaj opet na udaru poplave
3

Najkritičnije je u naseljima Bijela Ploča i Jablanica. Nabujala Jablanica poplavila je 50-tak kuća i područnu školu, oštetila nekoliko mostova i poljoprivredne usjeve

VIDEO

Olujno nevrijeme, praćeno jakim vjetrom i obilnom kišom u utorak poslijepodne i navečer zahvatilo je i područje Maglaja u BiH , grada koje je bio među najteže pogođenim u velikim poplavama prije nešto više od dva mjeseca.

Brzo je bilo sve pod vodom. Dolaze nam vode sa područja Gornjeg Rakovca, strahujemo šta će biti i kakva nas noć čeka. U velikoj smo panici, kažu mještani

Kako piše Dnevni avaz , u utorak je bilo najkritičnije u naseljima Bijela Ploča i Jablanica .

Nabujala rijeka Jablanica poplavila je 50-tak kuća i područnu školu u Jablanici, oštetila nekoliko mostova i poljoprivredne usjeve .

- Voda je rasla nevjerovatnom brzinom, poplavila kuće i izlila se na mjesni put - rekli su mještani.

VIDEO

- Kako je počela grmljavina i kiša oko 16 sati, dugo nije stala. Brzo je bilo sve pod vodom. Rijeka je nabujala za 5 minuta. Dolaze nam vode sa područja Gornjeg Rakovca, strahujemo šta će biti i kakva nas noć čeka. U velikoj smo panici , jer smo prije nešto više od dva mjeseca bili poplavljeni - rekao je za Dnevni avaz Emin Karabegović.

'Kuće su nam u vodi oko pola metra'

- Kuće su nam u vodi oko pola metra . Desetine kuća je pod vodom, kao i sredinom svibnja . Nadamo se da noć neće biti teška, jer, evo, voda se polako povlači. Samo da ne bude novih kiša - kaže Amir Horozović iz naselja Lipa.

Mještani kažu da je rijeka Jablanica za svega desetak minuta poplavila kuće i školu na lijevoj obali. Sve je bilo pod vodom.

- Loše je, totalno. Ovo je drugi Maglaj . U roku od 20 minuta Jablanica se prelila i napravila katastrofalne štet e. Ja do svoje kuće ne mogu doći, poplavila je i most. Što koja godina, sve je gore i gore. A noć ide - kaže Adis Musaefendić.

Na području Jablanice nalaze se pripadnici PVJ Maglaj i Službe Civilne zaštite koji su u stanju pripravnosti. Nije bilo potrebe za intervencijom i evakuacijom ugroženih mještana.

- Građani su shvatili ozbiljnost situacije i sami su napustili kuće koje je ugrožavala nabujala Jablanica. Nije bilo potrebe za našom intervencijom - kažu maglajski vatrogasci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.