Obavijesti

News

Komentari 38

'Imam bombu i nož, daj lovu': Slovenac pljačkao po Zagrebu

U svojoj obrani Tadej K. tvrdio je kako je neko vrijeme radio u Hrvatskoj, za što mu nisu platili, te zbog toga nije imao novaca za vratiti se u Dobovu, mjestu uz hrvatsku granicu...

VIDEO

Mladić je prošli tjedan došao do mjenjačnice Studio Upi, upi u Ulici Frane Petrića u samom središtu hrvatske metropole. Na papiriću je napisao prijeteću poruku i pružio je djelatnici. Ona je uzela papirić i pročitala poruku.

No, umjesto da mu preda novac, kao što je to očekivao, hladnokrvno mu je vratila papirić. Potom je nazvala policiju. Muškarac je zgrabio poruku te se brzim korakom udaljio no, policajci su ga kasnije kasnije uhitili.

Daljnjom kriminalističkom obradom utvrdili su da je riječ o slovenskom državljaninu Tadeju K. (26).On je 25. rujna ušao u kiosk Petica u Vlaškoj 93b i zaprijetio: "Imam bombu i nož. Daj lovu!". Djelatnica je prijetnje shvatila ozbiljno te je otišao sa 7900 kuna.

Potom je 1. listopada, ponovno u Vlaškoj, ušao u prostorije mjenjačnice Centar i zaprijetio: "Imam ručnu bombu i nož. Daj mi novac. Bez gluposti i galame". Taj put udaljio se s 530 eura.

U svojoj obrani Tadej K. tvrdio je kako je neko vrijeme radio u Hrvatskoj, za što mu nisu platili, te zbog toga nije imao novaca za vratiti se u Dobovu, mjestu tik uz hrvatsku granicu, koje se nalazi na željezničkom koridoru Zagreb - Ljubljana. Do tamo bi mu trebalo nekoliko sati pješačenja. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu poslao je Tadeja K. na mjesec dana u istražni zatvor. U Remetincu je završio kako ne bi mogao ponovno pljačkati po hrvatskoj metropoli ili pobjeći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"