Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

'Imamo dozvole, radovi u Varšavskoj se nastavljaju'

Iz Ureda za graditeljstvo tvrde da imaju potrebne dozvole, a predsjednik Gradske skupštine kaže da očekuje nadzor od ministarstva graditeljstva

Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
16 komentara
JELAVIĆ: TRAŽILI SMO ASISTENCIJU POLICIJE
Iz Grada Zagreba poslali su priopćenje oko gradnje u Varšavskoj na koje se potpisao pročelnik Davor Jelavić. U njemu stoji kako je Grad kao investitor dobio dozvolu za radove te da su tražili asistenciju policije za osiguranje radova. Napominju da su Tehnici, koja izvodi radove, prijetili penali. Kažu da su radovi počeli uz prisustvo nadležnih službi i prema konačnom rješenju o privremenom zauzimanju prometne površine (nogostupa) u Varšavskoj ulici -  stoji u priopćenju. Na kraju se ističe kako će se radovi nastaviti.

BORIS ŠPREM: OČEKUJEM REAKCIJU MINISTARSTVA
Predsjednik Gradske Skupštine Šprem je istaknuo da od gradonačelnika traže da revidira projekt te da se Varšavska zaobiđe te pronađe novo rješenje. Gradsku skupštinu zanima da li gradonačelnik i gradski Ured za preuređenje imaju riješene imovinsko - pravne odnose koje su trebali riješiti da bi mogli početi graditi po građevinskoj dozvoli koju su si sami izdali.
- Očekujem od Ministarstva graditeljstva da provede inspekcijski nadzor te da vidi mogu li se ograditi - rekao je Šprem. Naveo je da Gradska skupština nije krivac jer su u zadnjih šest mjeseci temu Varšavske imali dva puta na dnevnom redu te su došli do zaključka da treba ispitati jesu li pri donošenju GUP-a uzeli u obzir da se tu radi o povijesnom dijelu grada. Iznenađen je koliko je policija bila efikasna u privođenju ljudi. Pretpostavlja da ih nisu uhitili zbog imuniteta, ali se na imunitet ne bi pozivao da je i došlo do uhićenja.

DROPULIĆ: SVE JE PREMA ZAKONU
Ministrica graditeljstva Marina Matulović Dropulić izjavila je su su akti vezani uz taj slučaj doneseni prema zakonu.
- Skupština donosi odluke potpuno samostalno. Mi kao ministarstvo nemamo nikakve ovlasti da možemo mijenjati planove ili ih osporavati - napomenula je.
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message