Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
35 komentara

Imao je 29 milijuna dolara, sve je ostavio svojim džihadistima

Rukom pisana oporuka pronađena je među papirima koje su u posljednjem skrovištu nekadašnjeg čelnika Al Qaide pronašli američki specijalci...

Screenshot/YouTube
Foto: Screenshot/YouTube
35 komentara

Osama bin Laden gotovo cijelo svoje bogastvo od 29 milijuna dolara oporučno je ostavio svojim poklonicima kako bi nastavili džihad protiv Zapada, u ime Alaha. Rukom pisana oporuka pronađena je među papirima koje su u posljednjem skrovištu nekadašnjeg čelnika Al Qaide pronašli američki specijalci.

Samo jedan posto bogatstva namijenio je članu svoje organizacije Mahfouzu Ould al-Walidu, a Ab Ibrahim al-Iraqi Sa'ad, čovjek koji mu je pomogao osnovati tvrtku, također je dobio samo jedan posto.

U drugom pismu svom ocu poručuju da se brine za njegovu ženu i djecu, a prema porukama da se naslutiti kako je znao da bi ga mogli ubiti, piše BBC.

- Ubit će me, molite se za mene i slavite moje ime, trebat će mi pomoć da pronađem svoj vječni dom - napisao je bin Laden. 

Još uvijek nije jasno je li bogatstvo koje je ostavio u obliku gotovine ili dionica.

Da je bin Laden bio paranoičan dokazuje i činjenica da se naljutio na jednu od svojih žena jer je otišla zubaru u Iran dok se on skrivao u Pakistanu. Osama se bojao da će joj agenti CIA-e tamo u plombu ugraditi čip koji će ih dovesti do njegova skrovišta. 

I svoje suradnike često je upozoravao na opasnosti, posebno na one prilikom uzimanja novca za otkupninu u kojem su se, po Osaminom mišljenju, mogli nalaziti uređaji za praćenje. 
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message