Obavijesti

News

Komentari 1

Imenovanja i razrješenja na zatvorenoj sjednici Vlade

Imenovanja i razrješenja na zatvorenoj sjednici Vlade
1

Usvojeno i izvješće o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova te pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2019. godinu.

VIDEO

Hrvatska vlada u petak je, na zatvorenome dijelu sjednice, utvrdila stajališta za sastanke Vijeća ministara i to Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača (EPSCO), Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), Vijeća za vanjske poslove (FAC), Vijeća za opće poslove (GAC) te Vijeća za opće poslove – članak 50. (GAC, Art. 50), koji se održavaju tijekom ožujka ove godine.

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka, pojašnjava se u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice.

Slijedom toga, navodi se, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska.

Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.

U priopćenju se navodi kako je na zatvorenom dijelu sjednice vlade usvojeno i izvješće o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova te pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2019. godinu.

Kadrovske odluke

Doneseno je i nekoliko kadrovskih odluka među kojima i ona kojom je dr. Ankica Čulo imenovana zamjenicom ravnateljice Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Vlada je Skupštini društva HŽ Putnički prijevoz d.o.o., temeljem provedenog postupka izbora kandidata za članove nadzornih odbora pravnih osoba od posebnog interesa za RH, predložila Zdeslava Milasa, Gordana Hanžeka, Tomislava Družaka i Irenu Gerovac Zrnić za izbor članova Nadzornog odbora društva.

Izmijenjena je i Odluka o osnivanju Nacionalnoga povjerenstva za olakšice na način da se razrješuje dosadašnja članica toga Nacionalnoga povjerenstva Lenka Ercegović, te se novom članicom imenuje Ivana Milićević, kao predstavnica Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Hrvatskom saboru upućen je prijedlog za povlačenje iz procedure donošenja Prijedloga odluke o razrješenju predsjednice i dijela članova Nacionalnoga vijeća za odgoj i obrazovanje i Prijedloga odluke o imenovanju predsjednika i dijela članova Nacionalnoga vijeća za odgoj i obrazovanje koji je Vlada Saboru uputila 25. svibnja 2017..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa