Obavijesti

News

Komentari 15

Imenovao ga Trump, a Biden zadržao: Šef FBI-ja ipak ostaje

Američki predsjednik Joe Biden želi zadržati Christophera Wraya na čelu FBI-ja jer ima povjerenja u posao koji Wray obavlja, objavila je u četvrtak Bijela kuća.

Wraya je imenovao bivši republikanski predsjednik Donald Trump. Wray je često bio meta Trumpovog gnjeva jer FBI nije htio podržati neutemeljene tvrdnje o izbornoj prijevari.

Direktori FBI-ja imenuju se na najviše 10 godina, a Wrayu je preostalo još šest godina.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki potvrdila je na Twitteru da Biden "planira zadržati direktora FBI-ja Wraya u toj ulozi i ima povjerenja u posao koji on obavlja". Psaki je dodala da je u srijedu izazvala "nenamjerno komešanje" kad je rekla da nije još pričala s predsjednikom o Wrayu.

Bidenovu odluku da zadrži Wraya pozdravio je Adam Schiff, demokrat na čelu Odbora za obavještajne poslove u Zastupničkom domu i kritičar Trumpovog rješavanja obavještajnih pitanja.

- Christopher Wray postao je direktor FBI-ja u trenutku strahovitih previranja za ured i državu i služio je s velikom profesionalnošću i integritetom. Drago mi je vidjeti da predsjednik Biden planira zadržati direktora Wraya na njegovoj funkciji - rekao je Schiff.

Schiff je dodao da se raduje nastavku rada s Wrayom na analizama "obavještajnih i sigurnosnih propusta koji su doveli 6. siječnja do napada na Kapitol te potrebi dramatičnog širenja fokusa i resursa prijetnji domaćeg terorizma".

Wray je prošlog rujna Odboru za obavještajne službe rekao da se Rusija miješala u predsjedničke izbore 2020. širenjem dezinformacija o Joeu Bidenu.

Wray je također rekao da FBI provodi više istraga protiv nasilnih domaćih ekstremista i da je najveći dio istraga uključivao skupine bijelih supremacista.

Kada je riječ o Kini, Wray je rekao da FBI otvara novu protuobavještajnu istragu povezanu s Kinom "svakih 10 sati".

Imenovao ga Trump, a Biden zadržao: Šef FBI-ja ipak ostaje
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...