Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
16 komentara

Imotski: Izložili auto u kojem je bio ubijen Franjo Ferdinand

Više od sto pedeset starih, ali izuzetno očuvanih i uglancanih automobila iz osam zemalja plijenilo je u subotu pažnju posjetitelja na velikoj izložbi oldtimera

Foto: Vedrana Bekavac Šuvar/24sata

Bogatstvo i svu ljepotu svojih ljubimaca na četiri kotača izložili su vlasnici oldtimera u subotu ujutro u glavnoj  imotskoj ulici,  Šetalištu Stjepana Radića. Više od sto pedeset starih, ali izuzetno očuvanih i uglancanih automobila iz osam zemalja od Njemačke, Italije, Mađarske, Austrije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i BIH uz domaćine iz Hrvatske plijenilo je pažnju posjetitelja na velikoj izložbi oldtimera.  

Foto: Vedrana Bekavac Šuvar/24sata

Posebna atrakcija ove izložbe bio je jedan automobil, Mercedes iz 1914. godine za ovu prigodu dovezen iz sarajevskog muzeja. "Da ovo je Mercedes u kojem se vozio prijestolonasljednik nadvojvoda Franjo Ferdinand u trenutku povijesnog Sarajevskog atentata", rekao nam je pater don Ivan Turić glavni "krivac" što je ovaj automobil koji je inače izložen u Sarajevu i koji se rijetko izvozi vani, ovog vikenda prešao granicu da bi bio izložen u Imotskom. Presretan je danas bio don Ivan, počasni predsjednik i jedan od osnivača Oldtimer kluba Imotski te predsjednik Suda časti, inače zaljubljenik u automobili čijih je danas na ovoj izložbi bilo ni manje ni više već devet. Pet automobila marke Mercedes, NSU Prinz, Opel GT, Citroen Ajkula i jedna Volkswagen Buba. Ovaj životom i služenjem karizmatski svećenik poznat je po svojoj ljubavi prema automobilima i umjetnini. Dugo je godina bio na službi u Argentini, a njegova kolekcija umjetnina svjetskog je glasa. U Imotskom je pokazao i bicikl ručno izrađen u Parizu 1880. godine koji je bio izložen 1990. godine u Argentini u gradu Mesiju kao eksponat oldtimer bicikla.

Foto: Vedrana Bekavac Šuvar/24sata

Još uvijek je u voznom stanju i mnogi su njegovu ispravnost isprobali u glavnoj imotskoj ulici. Mnogi su naime poželjeli za uspomenu barem se fotografirati posebno u prijestolonasljednikovom automobilu, u društvu don Ivana. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message