Obavijesti

News

Komentari 10

Imovinska kartica uvijek mu je bila poprilično prazna, a ovo su sve tajne Bandićeve nekretnine

Imovinska kartica uvijek mu je bila poprilično prazna, a ovo su sve tajne Bandićeve nekretnine
6

Vikendica od 55 četvornih metara s okolnim zemljištem i šumom. To je službeno sve što je posjedovao Milan Bandić. U stvarnosti je imao niz stanova i nekretnina, a vikendica u Samoboru nedavno je prodana

VIDEO

Vesna Bandić prodala je početkom godine obiteljsku vikendicu Bandićevih u Samoboru. Kuća od 70 kvadrata s uređenom okućnicom koja je 2014. upisana u njegovu imovinsku karticu tada je vrijedila 165 tisuća kuna, a sada će poduzetnik Franjo Josić za nju, sudeći prema ugovoru o kupnji nekretnine, platiti 210 tisuća eura, piše Jutarnji List.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Svi Mikijevi kvadrati 01:07

Vikendica u Samooboru ima okućnicu od čak 7000 kvadrata i izgradio ju je u svom prvom mandatu bez građevinske dozvole, a to je tek jedna u nizu Bandićevih nekretnina iako je njegova imovinska kartica uvijek bila poprilično prazna.

bandic

Stan u Bužanovoj je 2019. prepisao supruzi Vesni. Isto je učinio i njegov brat Drago, na kojega formalno glasi drugi stan na istoj adresi.

A u biti se radi o jednom spojenom penthouseu koji se proteže na 250 četvornih metara. Istražitelji Uskoka su nedvojbeno utvrdili da su stanovi spojeni, koristi ih samo Milan Bandić i pretvoreni su u jednu cjelinu. Zajedno vrijede barem 3,5 milijuna kuna. Ali to nije sve.

Istražitelji su mu pronašli i tri tajna stana koji su glasili na tvrtke Paron, Geoprojekt i Zagrebgradnja. Sa svima njima je Bandić mijenjao zemljište i stanovi su niknuli na zemljištima koja su nekad bila gradska. Istražitelji su utvrdili da su ih kupili Mato i Silvana Brzica iz Gruda čudnim prijenosom 3,4 milijuna kuna.

Ali oni nikad nisu bili upisani kao vlasnici. Iako je Bandić tvrdio da nisu njegovi, Vrhovni sud mu nije povjerovao. Na kraju su s tri stana skinute i blokade koje je država postavila jer je proces Bandiću predugo trajao. Brzice se tek nakon toga upisuju na dva i odmah ih prodaju. Svi stanovi su luksuzno uređeni. U Bužanovoj je Bandić kupio namještaj Fendi. Ima sofu od 20.000 eura i kuhinju od 50.000 eura. I ostali stanovi su bili bogato opremljeni.

Istražitelji su za uhićenja pronašli i gotovo 280.000 kuna gotovine. U rodnoj Hercegovini su dvije divno uređene kuće. Jednu je u Poganoj Vlaci koristila njegova pokojna majka Blagica.

U Cerovu Dolcu sagrađena je nova kamena kuća. Mještani kažu da je Milan bio investitor, no njegov rođak Toni Bandić tvrdi da je njegova, iako u njoj nitko ne živi. Bandić je i arhitektu Anti Vrbanu darovao stan od 34 kvadrata kao zahvalu za uređenje interijera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...