News

Komentari 1

INA donira 1,4 milijuna kuna za pomoć hrvatskim bolnicama

INA donira 1,4 milijuna kuna za pomoć hrvatskim bolnicama

Sredstva koje donira INA bit će usmjerena na unapređenje dijagnostike, nabavku prijeko potrebnih uređaja, poboljšanje uvjeta smještaja i liječenja bolesnika, boljih uvjeta rada

Pandemija koronavirusa uzrokovala je snažan pritisak na zdravstvene sustave posvuda u svijetu od čega nije bila izuzeta ni Hrvatska gdje su situaciju dodatno otežali i snažni potresi prošle godine. Zbog svih tih okolnosti, INA ove godine pomaže zdravstvene institucije s donacijom od 1,4 milijuna kuna.

Razorni potres na području Sisačko-moslavačke županije uzrokovao je štetu i u sisačkoj Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“, a potrebu za hitnom reakcijom prepoznala je INA koja je bolnici početkom godine donirala 500.000 kuna s ciljem što brže sanacije štete. INA je ostalim zdravstvenim institucijama, ustanovama i udrugama usmjerenima na unapređenje zdravstvene skrbi namijenila 900.000,00 kn.

Tako će po 150.000 kn dobiti Zavod za Onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb te Klinički bolnički centar Rijeka. 5 zdravstvenih institucija i njihovih odjela: Klinički bolnički centar Osijek, Banka tkiva i stanica Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, Zavod za akutne respiratorne infekcije Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, Klinika za bolesti srca i krvnih žila Kliničkog bolničkog centra Split te Udruga Pogled iz novog kuta – life (P.I.N.K. life) dobivaju po 100.000 kn, dok će Domu zdravlja Sisak i Specijalnoj bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra biti donirano po 50.000 kn. Više informacija dostupno je na http://www.ina.hr/ina-donacije-bolnicama.

Sredstva koje donira INA bit će usmjerena na unapređenje dijagnostike, nabavku prijeko potrebnih uređaja, poboljšanje uvjeta smještaja i liječenja bolesnika, boljih uvjeta rada zdravstvenih djelatnika i unapređenje provođenja znanstvenih i edukativnih aktivnosti.

Uz novčane donacije, bolnice dobivaju i ukupno 500 l dezinficijensa Dezinol, proizvoda koji su usred pandemije razvila INA MAZIVA.

- S veseljem sam dočekao vijest o vrijednoj donaciji Ine. Drago mi je da INA prepoznaje izazove kojima je KBC Rijeka izložen u svakodnevnom radu, kao i naše potrebe. Donacijom ćemo nabaviti uređaj za 24-satnu pHmetriju s impedanzom koji će pomoći pri dijagnostici bolesti jednjaka u djece i adolescenata na Klinici za pedijatriju. Dezinfekcijsko sredstvo Dezinol također će nam biti od velike pomoći u vrijeme borbe s pandemijom COVID-19. Ovo nije prva vrijedna donacija koju je INA uručila KBC-u Rijeka pa se nadam kako će se naša suradnja i dalje uspješno nastaviti - izjavio je ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka prof.dr.sc. Alen Ružić.

- Svakodnevno svjedočimo iznimnim naporima koje zdravstveni djelatnici i bolničko osoblje ulažu u borbu s globalnom pandemijom. Oni rade u izvanrednim i teškim uvjetima, stoga zaslužuju naše divljenje i zahvalu, ali i pomoć. Društveno odgovorno poslovanje utkano je u DNA Ine i zato zdravstvu ponovno pomažemo kako bismo zajedno lakše prebrodili sve teškoće -  rekao je predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon.

Samo u zadnjih 10 godina INA je u zdravstveni sustav Hrvatske uložila 6,5 milijuna kuna te će nastaviti pomagati i pružati podršku, navode iz kompanije.

Najčitaniji članci