Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Ina istražuje podmorje na jugu Jadrana, a za to nema dozvolu

Ina je oko Božića poslala brod "Oceanic Challenger" u dubrovačku luku Gruž, a brod su navodno unajmili za 50 mil. kuna. Rekli su da im je to "vrlo osjetljiva priča"

Boris Ščitar/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
9 komentara

Hrvatska Vlada je Ini dopustila istražne aktivnosti u južnom Jadranu, iako su joj prava za traženje nafte i plina istekla još 31. prosinca prošle godine. Ina tako sada ima priliku dobiti prednost pred kompanijama koje planiraju sudjelovati na međunarodnom natječaju za istraživanje nafte i plina, kojeg Vlada po zakonu mora raspisati.

Večernji list javlja kako je Ina oko Božića poslala brod "Oceanic Challenger" u dubrovačku luku Gruž, a brod su navodno unajmili za 50 milijuna kuna. Ivana Đulović iz Inina odjela za odnose s javnošću rekla je kako im je to "vrlo osjetljiva priča". Iz Vladinih izvora procurile su informacije kako je Ina dugo pritiskala Ministarstvo gospodarstva te su zahtijevali produljenje prava. 

Ipak, Alen Leverić, pomoćnik ministra Radimira Čačića, rekao je kako preliminarni geofizički istražni radovi Ini ne donose nikakvu prednost u postupku budućeg javnog natječaja. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message