Obavijesti

News

Komentari 1

'Ina je iznimno oprezna kada je u pitanju trgovanje plinom. Pridržavamo se svih propisa'

'Ina je iznimno oprezna kada je u pitanju trgovanje plinom. Pridržavamo se svih propisa'

Predsjednica Uprave Ine Zsuzsanna Ortutay stupila je na dužnost neposredno prije izbijanja novog slučaja s HEP-ovim plinom. Osvrnula se i na problem s istjecanjem ugljikovodika u Rijeci

VIDEO

Nova predsjednica Uprave Ine Zsuzsanna Ortutay, menadžerica s 25 godina iskustva u različitim ulogama unutar MOL Grupe, u intervjuu za Večernji list se, između ostalog, osvrnula na aktualnu aferu s HEP-ovim plinom, na poslovanje Ine te situaciju s Rafinerijom Rijeka.

- Vjerujem da tržišne intervencije kreatora politike, unatoč njihovoj najboljoj namjeri, prije ili kasnije stvore neželjene anomalije. Plin i električna energija posebna su roba iz mnogo razloga. Spomenut ću samo neke - ponuda je stalna, a potražnja sezonska, mogućnost skladištenja je ograničena i teška. Proizvođači, trgovci na veliko i distributeri moraju se nositi s ovim izazovima zajedno s neizvjesnostima cijena. Što smo bliže tržišnim principima, to je bolje za cijelo gospodarstvo. Iz očitih razloga, Ina je iznimno oprezna kada je u pitanju aktivnost trgovanja plinom. Nastavljamo se pridržavati svih propisa i vrlo strogih internih politika koje imamo u kompaniji. Ova posljednja promjena stvara dodatne izazove jer odmah stupa na snagu i preko noći moramo pronaći tržište za značajnu količinu plina. Unatoč tome, Ina će na hrvatskom tržištu plina podržati i osigurati nesmetanu provedbu promjene regulative - rekla je komentirajući situaciju sa spornom HEP-ovom prodajom viškova plina i promjenu Vladine uredbe.

Zsuzsanna Ortutay vodit će Inu sljedeće tri godine: 'Stroga je, ali pravedna, istinski lider...'
Zsuzsanna Ortutay vodit će Inu sljedeće tri godine: 'Stroga je, ali pravedna, istinski lider...'

Istaknula je kako je se u modernizaciju riječke rafinerije ulaže više od 630 milijuna eura, a komentirala je i problem s tamošnjim istjecanjem ugljikovodika.

- Prošli tjedan sam osobno otišla u riječku rafineriju jer vjerujem da je vrlo važno što ostavljamo budućim generacijama. Mi želimo trajno riješiti ovaj problem koji nije nastao sada, već ima povijesni karakter. Već smo započeli s izradom novih bušotina koje će crpiti ugljikovodike nataložene u podzemlju kako bi se spriječilo njihovo daljnje istjecanje. Provest ćemo i cjelovito seizmičko snimanje kako bi se bolje razumjelo podzemlje rafinerije i razlozi pojave izlijevanja. Problem nije od jučer i nemoguće ga je riješiti do sutra zato molim sve dionike za strpljenje jer se radi o radovima koji zahtijevaju temeljit znanstveni pristup. Ono što je u ovom trenutku najvažnije je da poduzimamo sve što je u našoj moći i da smo odlučni trajno riješiti ovaj problem - rekla je za Večernji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku