Obavijesti

News

Komentari 117

Incident na Tuđmanu: Vozilo za ukrcaj prtljage udarilo u avion

Incident na Tuđmanu: Vozilo za ukrcaj prtljage  udarilo u avion
1

Dok se zrakoplov pripremao za let Zagreb - Dubrovnik, oštetilo ga je vozilo namijenjenim ukrcaju prtljage i isključen je iz redovnog zračnog prometa

VIDEO

U srijedu navečer u zagrebačkoj zračnoj luci dogodio se incident u kojem su sudjelovali zrakoplov Airbus A320 nacionalne aviokompanije Croatia Airlines i vozilo zračne luke za ukrcaj prtljage, javlja Avioradar.

Dok se  zrakoplov pripremao za let Zagreb - Dubrovnik, oštećen je vozilom namijenjenim ukrcaju prtljage i isključen je iz redovnog zračnog prometa.

Putnike je za Dubrovnik prevezao drugi zrakoplov, ali sa kašnjenjem.

- Vezano za navedeni događaj, dana 26.07.2017. na letu OU664 Zagreb - Dubrovnik, došlo je do kontakta trake za utovar prtljage u zrakoplov i zrakoplova Croatia Airlines prilikom čega je zrakoplov oštećen. Putnici su prebačeni na drugi zrakoplov te su nastavili let do Dubrovnika. U tijeku je izvid događaja - rekli su u zračnoj luci. 

Iz Croatia Airlinesa su potvrdili incident. 

- Možemo potvrditi da je sinoć (srijeda 26. srpnja 2017.) u zagrebačkoj zračnoj luci došlo do kontakta vozila ZL Franjo Tuđman namijenjenog za ukrcaj prtljage i zrakoplova Airbus A320 Croatia Airlinesa. Do kontakta je došlo dok je zrakoplov bio parkiran na stajanci, odnosno uoči pripreme za let OU664 na liniji Zagreb – Dubrovnik, a tom je prigodom vozilo za ukrcaj prtljage ZL Franjo Tuđman, iz dosad neutvrđenih razloga, tijekom manevra oštetilo trup zrakoplova Airbusa 320. Zbog sigurnosnih razloga oštećeni Airbus A320 odmah je povučen iz redovitog prometa, a putnici s leta OU664 sinoć su prevezeni u Dubrovnik prvim raspoloživim zrakoplovom, ali s kašnjenjem od 85 minuta. Posljedično je sat i 40 minuta kasnio i današnji jutarnji let OU661 iz Dubrovnika u Zagreb.
Oštećeni zrakoplov i dalje je izvan redovitog prometa i na njemu se obavlja detaljni tehnički pregled i inspekcija kako bi se utvrdili točni razmjeri oštećenja i utjecaj štete na njegovu plovidbenost - rekli su u Croatia Airlinesu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.