Obavijesti

News

Komentari 1

Inovatori srednjoškolci: Albert i Ante Toni idu u SAD i Katar

Inovatori srednjoškolci: Albert i Ante Toni idu u SAD i Katar
3

ZAHVALNI SVOJIM MENTORIMA: Ante Toni Debelić osmislio je kontejnere za uzgoj hrane, a Albert Gajšak igraću konzolu.

VIDEO

Uzbuđen sam, ali pozitivno, rekao nam je riječki gimnazijalac Ante Toni Debelić (16). Riječanin krajem mjeseca putuje u Katar kako bi na poljoprivrednom sajmu potencijalnim investitorima prezentirao svoj projekt uzgoja hrane u brodskom kontejneru.

- Dobro sam pripremljen pa me nije strah. Idem bez nekih posebnih očekivanja - poručio je mladi poduzetnik te dodao kako do kraja godine ima još nekoliko prezentacija svojeg inovativnog i futurističkog poslovnog projekta GrowCity. U kontejneru veličine oko 28 kvadrata Debelićev projekt omogućuje automatizirani uzgoj hrane koja bi se klasičnim načinom uzgajala na 2200 kvadrata.

debelic


- Investicija bi mogla doći izvana, ali ću projekt realizirati u Hrvatskoj - otkrio nam je Debelić, za čiji se projekt zainteresirala i Hrvatska gospodarska komora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- HGK mi je ponudio partnerstvo, ali još smo u pregovorima - rekao je poduzetni učenik trećeg razreda Salezijanske klasične gimnazije u Rijeci i pobjednik natjecanja “Ideja godine”, koje je pokrenuo portal Srednja.hr.

- Da se nisam susretao s mentorima u svojem školovanju, obrazovanje na moj uspjeh ne bi ostavilo neku ulogu - otkrio nam je gimnazijalac koji je zahvalan svojim profesorima na potpori. Smatra kako bi obrazovni sustav trebao biti više usredotočen na potrebe pojedinačnog učenika.

- Škola treba biti suvremena obrazovna ustanova i bilo bi nužno da učenicima pruža mogućnost da ostvare svoje potencijale te da se usavršavaju u područjima koja ih zanimaju - zaključio je Debelić.

Još jedan naš mladi inovator dobio je priliku svoj projekt pokazati na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike Electronics

Show 2018. u Las Vegasu u siječnju 2018. Albert Gajšak (19) osmislio je igraću konzolu MAKERbuino koja služi u edukativne svrhe. Albert je vlasnik startup trvrtke CircuitMess iz Karlovca koji je s konzolom pobijedio na natjecanju “Idea Knockout 2017” i time osvojio predstavljanje konzole u SAD-u.

gajsak

- Super, oduševljen sam. Odlazak u Las Vegas je šećer na kraju ove vrlo uzbudljive godine za mene. U SAD-u je i dosad prodano dosta MAKERbuina, a sajam će nam omogućiti bolju komercijalizaciju konzole - rekao je Albert Gajšak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...