News

Komentari 23

Intenzivna potraga za curicom i dalje traje: Ilegalni migranti prijavili su njezin nestanak...

Intenzivna potraga za curicom i dalje traje: Ilegalni migranti prijavili su njezin nestanak...

Još nije pronađena nestala djevojčica iz skupine migranata na slunjskom području, za kojom policija i pripadnici Oružanih snaga RH poduzimaju intenzivne mjere potrage, izvijestila je u nedjelju PU karlovačka

Policija podsjeća da su u petak, 28. kolovoza, na Vojnom poligonu Eugen Kvaternik pored Slunja pripadnici Oružanih snaga RH pronašli  skupinu od 13 stranih državljana za koje se sumnjalo da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske i koji su prijavili da se iz njihove skupine navodno izgubila 11-godišnja djevojčica.

 O navedenom događaju obavještena je policija koja je zajedno s pripadnicima Oružanih snaga RH odmah započela s poduzimanjem mjera intenzivnog traganja za nestalom djevojčicom.

 Do sada poduzete mjere i radnje traganja nisu rezultirale pronalaskom djevojčice, za kojom je ujedno raspisana potraga, kao i objava u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

 Svi pronađeni strani državljani, od kojih je sedam punoljetno i šest maloljetno, izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu, priopćila je PU karlovačka.

 Vezano za prijavu nestanka djevojčice nastavlja se s mjerama traganja, uključujući i intenzivnu međunarodnu suradnju sa susjednim zemljama kako bi nesporno utvrdili identitete osoba, kao i registracije osoba u sustavima azila susjednih zemalja, dodaje se u priopćenju.

Najčitaniji članci