Obavijesti

News

Komentari 6

Iran kritizira SAD: Razdvajanje majki i djece ostavlja gorčinu

Iran kritizira SAD: Razdvajanje majki i djece ostavlja gorčinu
1

Kanada je ostala "zaprepaštena" zbog razdvajanja obitelji migranata koji ilegalno ulaze u Sjedinjene Države, rekao je u srijedu ministar za imigracije te države Ahmed Hussen

VIDEO

 ranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamenei, kritizirao je u srijedu američku administraciju zbog razdvajanja imigrantskih obitelji, odnosno roditelja i djece, na američko-meksičkoj granici, prenosi Reuters.

"Slike tog zločina, razdvajanje tisuća djece od njihovih majki u Americi ostavlja gorčinu", poručuje ajatolah na svojoj internetskoj stranici i dodaje da Amerikanci s punom pakošću razdvajaju djecu od svojih imigrantskih obitelji.

Hamenei redovito osuđuje poteze američke vlade, a posebice je kritičniji od odluke administracije predsjednika Donalda Trumpa o povlačenju iz međunarodnog nuklearnog sporazuma s Iranom.

Ostale potpisnice tog sporazuma, Rusija, Kina, Francuska, Njemačka i Velika Britanija, odlučne su da se taj sporazum očuva.

Bono pozvao američke zastupnike da zaustave razdvajanja migrantskih obitelji

 rski glazbenik i aktivist Bono u utorak se sastao s američkim zastupnicima koje je pozvao da stvore pritisak na američkog predsjednika Dondalda Trumpa da napusti svoju "potpuno neamerikansku" praksu razdvajanja obitelji na južnoj granici s Meksikom. 

Nedugo poslije ovotjednih koncerata u Washingtonu frontmen U2-a sastao se s republikancima i demokratima kako bi govorio o tisućama djece koje su odvojene od svojih roditelja pri ilegalnom ulasku u SAD. 

"Razgovarao sam s mnogo republikanaca", otkrio je Bono. 

"Oni kažu da žele popraviti situaciju, no ona se mora zaustaviti". 

"U potpunosti je neamerička", zaključio je glazbenik. 

Trump je meta kritika zbog mjere "nulte tolerancije" u kojoj stoji da se optužuje svatko tko ilegalno prijeđe granicu, što dovodi do toga da su djeca odvojena od svojih pritvorenih roditelja. 

Bono je suosnivač inicijative ONE campaign koja se bori protiv ekstremnog siromaštva i HIV-a. Na Capitol Hill je stigao zahvaliti zastupnicima za financiranje razvojnih programa koji su spasili milijune života, posebice u Africi. 

Kanada "zaprepaštena" razdvajanjem migrantskih obitelji

 Kanada je ostala "zaprepaštena" zbog razdvajanja obitelji migranata koji ilegalno ulaze u Sjedinjene Države, rekao je u srijedu ministar za imigracije te države Ahmed Hussen, dodavši kako Ottawa prati koliko američke vlasti poštuju ljudska prava. 

"Ono što se događa u SAD-u je jednostavno neprihvatljivo", rekao je i ministar prometa Marc Garneau govoreći pred zastupnicima saveznog parlamenta.

"Kanađani su ostali bez riječi gledajući fotografije koje stižu iz SAD-a. Dječji život je jako vrijedan, kao i njihova sigurnost, a njihovo blagostanje mora biti naša prva obaveza", istaknuo je Hussen.

On je u parlamentu u Ottawi ispitivan o oko 2.300 djece i mladih migranata koji su odvojeni od svojih roditelja, optuženih da su ilegalno prešli američku granicu. 

Kanadski zastupnici su raspravljali o zadržavanju američko-kanadskog sporazuma o "sigurnim zemljama trećeg svijeta" koji je na snazi od kraja 2004. i u kojem stoji da osoba koja traži azil mora to učiniti u prvoj državi u kojoj je stigla, bila to Kanada ili Sjedinjene Države. 

"Mi smo po zakonu o zaštiti imigracije primorani nadzirati poštivanje prava na azil Sjedinjenih Država kako bi bili sigurni da američki sustav azila uvijek poštuje kriterije za sigurne zemlje trećeg svijeta", dodao je taj ministar somalijskog podrijetla. 

"Visoki povjerenik Ujedinjenih naroda za izbjeglice u Kanadi došao je do istog zaključka i mi nastavljamo pratiti ovaj razvoj događaja", zaključio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu