Obavijesti

News

Komentari 1

Iranski pregovarač: 'Neki ustraju u prebacivanju krivnje, umjesto prave diplomacije'

Iranski pregovarač: 'Neki ustraju u prebacivanju krivnje, umjesto prave diplomacije'

Britanski, francuski i njemački diplomati najavili su da velike sile i Iran trebaju krenuti s pregovorima o spašavanju nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, a Iran ih optužuje da samo prebacuju krivicu.

VIDEO

Iran je u utorak optužio da zapadne strane u nuklearnom sporazumu iz 2015.  "ustraju u igri okrivljavanja", prenosi Reuters.

- Neki glumci ustraju u svojoj navici okrivljavanja, umjesto prave diplomacije. Rano smo predložili svoje ideje i radili konstruktivno i fleksibilno kako bismo smanjili praznine. Diplomacija je dvosmjerna ulica. Ako postoji stvarna volja da se popravi nedjelo, put za brz, dobar dogovor bit će popločan - napisao je glavni iranski pregovarač Ali Bagheri Kani na Twitteru.

U ponedjeljak su britanski, francuski i njemački diplomati rekli kako velike sile i Iran tek trebaju krenuti s pregovorima o spašavanju nuklearnog sporazuma, koji će vrlo brzo postati "prazna ljuska" bez napretka.

Podsjećamo, Iran je 2015. dogovorio dugoročni sporazum o svom nuklearnom programu sa grupom svjetskih sila poznatih kao P5+1 - SAD-om, Velikom Britanijom, Francuskom, Kinom, Rusijom i Njemačkom. Sporazum je došao nakon godina napetosti oko navodnih napora Irana da razvije nuklearno oružje. Iran je inzistirao da je njegov nuklearni program u potpunosti miran, ali međunarodna zajednica u to nije vjerovala. Prema sporazumu, Iran je pristao ograničiti svoje osjetljive nuklearne aktivnosti i dopustiti međunarodne inspektore u zamjenu za ukidanje štetnih gospodarskih sankcija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.