Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

Iščekivanje u bolnici: Mila čeka nalaze, u petak će na liječenje

Malenoj Mili Rončević napravili su sve pretrage. Nakon toga će na ciljanu terapiju. Roditelji su stalno s njom

Foto: čitatelj24sata
23 komentara

Cijeli dan smo s Milom na liječenju. Čekamo da saznamo nešto novo. Odradili smo puno pretraga: CT, ultrazvuk..., javio nam se Milin tata Marin u četvrtak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Mila Rončević je u bolnici Philadelphiji već treći dan. Kako nam je tata Marin objasnio, u petak ili subotu trebali bi biti gotovi svi nalazi i onda bi njegova djevojčica trebala krenuti na ciljano liječenje, posebno osmišljeno za nju. Mila boluje od akutne mijeloične leukemije. Prema informacijama koje je bolnica poslala prije samog puta u Ameriku, ona bi trebala dobiti kemoterapiju u kombinaciji s imunoterapijom. Ako dobro organizam odreagira, djevojčica bi trebala ući u remisiju, a potom bi trebala ići na transplantaciju koštane srži. Ako liječnici u Philadelphiji ne uspiju izliječiti Milu, sav novac, odnosno tri milijuna dolara, prebacilo bi se bilo kojoj drugoj bolnici u svijetu koja radi eksperimentalno liječenje za taj tip leukemije.

POGLEDAJTE VIDEO:

MILIN DJED VLADIMIR: "Osnovat će se fond koji bi financirao slične slučajeve"

Otac je u četvrtak dodao da se sad trebamo okrenuti osnivanju fonda i krenuti odmah s akcijama za drugu bolesnu djecu, za sve koji trebaju hitno liječenje. Rekao je kako oni imaju sad brigu oko Mile, pa neće moći toliko aktivno sudjelovati u radu, no da će se svakako potruditi. Obitelj još čeka da sjedne novac od hipoteke i da odmah počinju tražiti kome treba novac. Riječ je o 115.000 eura.

BULLHIT PODRŠKE 'Ti si, Mila, dobra vila': Bulić je napisao pjesmu bolesnoj curici

Do danas je još narastao iznos koji su sakupili za Milino liječenje. Samo Zakladi “Nora Šitum” uplaćeno je više od 5 milijuna kuna te još tisuće u devizama. Milini roditelji zamolili su da se prestane uplaćivati novac, kao i Đana Atanasovska iz Zaklade “Nora Šitum”, jer je sakupljeno gotovo duplo više od potrebnog. Ministar Marić potvrdio je da neće biti poreza na sakupljeni novac i da država neće ništa uzeti. Sav novac prebacit će potrebitim, a pod nadzorom Ministarstva financija.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message