Obavijesti

News

Komentari 56

'Mi smo srušili ruski avion, to ćemo dokazati kad mi hoćemo'

'Mi smo srušili ruski avion, to ćemo dokazati kad mi hoćemo'
4

Liječnici koji su pregledali tijela žrtava potvrdili su da je petina njih spaljena, ali nisu mogli reći što je točno uzrok požara. Tkivo žrtava će testirati na eksploziv

VIDEO

Na internetu se pojavila snimka olupine ruskog putničkog aviona koji se prošlog vikenda srušio u Egiptu, pri čemu je poginulo 224 putnika i članova posade.

Video, snimljen samo nekoliko sati nakon pada Airbusa A321 u pustinji na Sinaju, prikazuje spaljene dijelove letjelice razbacane na sve strane, javlja Daily Mail .

Uzrok pada i dalje misterij

Liječnici koji su pregledali tijela žrtava potvrdili su da da je petina njih spaljena , ali nisu mogli reći što je točno uzrok požara. Ovo otkriće ide u prilog teoriji da je u zrakoplovu eksplodirala bomba ili da je zbog požara eksplodirao spremnik s gorivom.

Podsjetimo, radi se o teoriji američkih obavještajnih službi koje tvrde da eksploziju nikako nije mogla izazvati raketa zemlja-zrak kako se u početku mislilo.

VIDEO

Testirat će tkivo žrtava na eksploziv

Forenzičari su jučer objavili da su putnici koji su sjedili u stražnjem dijelu aviona imali ozljede od šrapnela i opekotine. Uzorci spaljena tkiva bit će testirani kako bi se vidjelo ima li na njima tragova eksploziva. S druge strane, putnici koji su bili u prednjem dijelu aviona nisu imali tragova opekotina, nego ozljede unutarnjih organa i višestruke prijelome kosti.

Screenshot/YouTube

Crna kutija je otkrila čudne zvukove u kokpitu

Zvuci snimljeni na crnoj kutiji otkrili su čudne zvukove u kokpitu aviona nekoliko minuta prije nego je nestao s radara i srušio se.

- Sudeći po snimci, situacija se odvijala brzo i neočekivano, piloti vjerojatno nisu uspjeli poslati poziv u pomoć - rekao je neimenovani izvor za rusku agenciju Interfax.

Pretražit će dodatna 44 kilometra

Ruske vlasti su objavile da su obitelji dosad identificirale tijela 33 žrtve. Istraga se nastavlja, a spasilački timovi će pretražiti dodatna 44 četvorna kilometra oko mjesta nesreće.

Screenshot/YouTube

ISIL: Mi smo ga srušili, dokazat ćemo to kad budemo htjeli

Džihadistička skupina Islamska država koja je preuzela odgovornost za pad ruskog aviona u subotu u Egiptu, objavila je da ne mora ništa dokazivati te da će iznijeti dokaz "kad bude htjela".

"Nemamo nikakvu obvezu objašnjavati kako se srušio", tvrdi pripadnik ISIL-a koji ne odaje svoj identitet u audio poruci na Twitteru organizacije.

Egipatski ogranak ISIL-a na Sinaju objavio je u subotu na Twitteru da je "srušio", ne navodeći kako, Airbus A321-200 ruske charter tvrtke Metrojet.

Otada istraga pokušava odrediti je li pad aviona slučajan ili rezultat eksplozije bombe unutar aviona.




Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...