Obavijesti

News

Komentari 28

ISIL preuzeo odgovornost za Kabul, broj žrtava raste

ISIL preuzeo odgovornost za Kabul, broj žrtava raste
1

Islamska država preuzela je odgovornost u subotu za samoubilački napad u Kabulu u kojemu je, po najnovijim podacima, ubijena najmanje 80 osoba, a 230 je ranjeno

VIDEO

Islamska država preuzela je odgovornost u subotu za samoubilački napad u Kabulu u kojemu je, po najnovijim podacima, ubijena najmanje 80 osoba, a 230 je ranjeno, objavili su mediji.

Novinska agencija Amaq koja podržava ekstremističku skupinu IS objavila je da su "dvojica boraca Islamske države detonirala prsluke s eksplozivom među okupljenim šijitima".

Broj žrtava više je nego dvostruko uvećan, u usporedbi s prijašnjim procjenama, rekao je glasnogovornik ministarstva zdravlja i dodao da su mrtvi i ranjeni odvezeni u obližnju bolnicu.

Snažna eksplozija je odjeknula pri prolasku povorke šijitske manjine Hazara u iračkoj prijestolnici, koja je prosvjedovala zbog rute planiranog dalekovoda, projekta vrijednog više milijuna dolara, tražeći da se on preusmjeri kroz dvije pokrajine u kojima živi veliki broj Hazara. Vlada tvrdi kako bi to stajalo milijune i na više godina odgodilo nužno potreban projekt.

Na televizijskim snimkama prikazana su tijela kako leže na cesti.

Teroristi su ušli među prosvjednike i aktivirali eksplozije koje su ubile i ranile veliki broj naših zemljaka, uključujući pripadnike službi sigurnosti", rekao je afganistanski predsjednik Ašraf Gani.

Procjenjuje se da narod Hazara koji govori perzijskim jezikom čini oko 9 posto populacije, što je treća po veličini afganistanska manjina, no oni već dugo trpe diskriminaciju  a tisuće njih ubijeno je pod talibanskom vlašću.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke