Obavijesti

News

Komentari 47

Iskoristite lijepo vrijeme: Kiša i pad temperature u ponedjeljak

Iskoristite lijepo vrijeme: Kiša i pad temperature u ponedjeljak
4

Na kopnu će razdoblje uglavnom suhog, vrućeg i sparnog vremena, mnogima teško podnošljivog, završiti s početkom idućeg tjedna, kada sjeverni vjetar donosi osjetno osvježenje

VIDEO

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti barem djelomice i danju vruće s temperaturom i do 33 °C, a najnižom jutarnjom oko 17 °C. Vjetar uglavnom slab sjeverni sjeveroistočni, javlja meteorolog HRT-a, Tomislav Kozarić. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:09

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, a u noći i ujutro uz više oblaka mjestimice može biti kiše i grmljavine, ponajprije u najzapadnijim područjima. Najviša dnevna temperatura od 29 do 32 °C, ali zbog slabog do umjerenog sjeveroistočnog vjetra danju bi trebalo biti manje sparno nego u četvrtak.

Najveća je vjerojatnost razvoja oblaka i lokalnih pljuskova i grmljavine u Gorskome kotaru te u Istri i na riječkom području, gdje će biti djelomice sunčano. Drugdje na zapadu Hrvatske prevladavat će sunčano. Zapuhat će umjerena, podno Velebita do jaka bura, uz umjereno valovito more, a u gorju slab do umjeren sjeveroistočnjak. Vrlo toplo i vruće.

U Dalmaciji pretežno sunčano i vruće, ali u unutrašnjosti je poslijepodne moguć razvoj oblaka praćen lokalnim pljuskom. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, a na sjeveru bura. More uglavnom malo valovito. Najviša temperatura od 31 do 34 °C, a noć topla, mnogima i neugodna.

Još toplija i neugodnija noć od prošle bit će i na jugu Hrvatske, gdje će prevladavati sunčano. A uglavnom slab sjeverozapadnjak malo će moći ublažiti dnevnu vrućinu, bolje će to činiti malo valovito more temperature i do 27 °C.

Do ponedjeljka većinom vruće i suho, a zatim...

Na kopnu će razdoblje uglavnom suhog, vrućeg i sparnog vremena, mnogima teško podnošljivog, završiti s početkom idućeg tjedna, kada sjeverni vjetar donosi osjetno osvježenje. Na zapadu će se dnevna temperatura najvjerojatnije sniziti i za više od 10 °C, a ponajprije će u tim krajevima biti kiše, u ponedjeljak moguće i izraženijih pljuskova. 

Na Jadranu će i tijekom vikenda prevladavati sunčano i iznadprosječno vruće, a u ponedjeljak stiže promjena vremena - najprije i izraženije na sjeverni Jadran, gdje će biti pljuskova i grmljavine, moguće i jačih nevera. Zapuhat će jaka, podno Velebita i olujna bura te će osjetno osvježiti. Zatim će bure biti i na srednjem i južnom Jadranu, gdje su vrući dani mogući i u sljedećem tjednu, a ponegdje će se vjerojatno zadržati i suho.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.