News

Komentari 10

'Iskreno se ispričavam, slika karte je tehnička pogreška, ne moj stav ili uvjerenje...'

'Iskreno se ispričavam, slika karte je tehnička pogreška, ne moj stav ili uvjerenje...'

Autorica digitalnog kviza u kojem je objavljena pogrešna karta Hrvatske javila se 24sata, te objasnila kako se radilo o tehničkoj pogrešci pri odabiru slike. Ističe kako se godinama samoinicijativno usavršava

Autorica (podaci poznati redakciji) kviza o gradovima Hrvatske na koji su našu redakciju upozorili roditelji, javila nam se jučer mailom te pojasnila kako je došlo do pogreške, te da je odmah uklonila kartu nakon što su je upozorili na propust.

- Prije svega moram istaknuti da mi je iskreno žao zbog pogreške. Slika ni u kojem slučaju nije rezultat mog stava, uvjerenja ili svjesnog odabira. Svjesna sam da ne postoji opravdanje, ali pri traženju slika u alatu u kojem sam napravila kviz, preview ili prikaz slike bio je malen i fokusiran na grb te sliku u cjelini nisam dobro uočila (isječak je u privitku) - ističe.

Kako piše, odmah se ispričala i urednicima u Profil Klettu, izdavačkoj kući na čijem je Repozitoriju objavljen kviz.

- Već niz godina radim u školi, izrađujem razne zadatke, uspješno surađujem na brojnim projektima i redovito se samoinicijativno usavršavam. Kada sam vidjela objavljenu sliku, jedva sam mogla povjerovati u to što vidim. Nikada mi se takvo što u dvadesetak godina rada nije dogodilo - napisala je.

Ističemo i kako je izdavačka kuća zbog pandemije svoje digitalne obrazovne materijale vezane uz nastavu "otvorila" za besplatno korištenje svim korisnicima. Najavili su i kako će detaljno pregledati dosad objavljene materijale na Repozitoriju.

Najčitaniji članci