Obavijesti

News

Komentari 47

Iskusni inspektor spojio obitelj, mladiću našao majku i brata

Iskusni inspektor spojio obitelj, mladiću našao majku i brata
4

Mukotrpna potraga: Marija i Elvisa Beka odveli su u udomiteljske obitelji prije 20 godina. Bivši krim-inspektor Branko Lazarević pomogao im je da se nađu

VIDEO

Da nije bilo Branka Lazarevića, iskusnog krim-inspektora u mirovini i suradnika 24sata, braća Elvis i Mario Bek vjerojatno se više nikad ne bi sreli. Zbog nesređene obiteljske situacije prije 20 godina su odvedeni u udomiteljske obitelji.

Lazarević je pomogao HTV-u pronaći ih, upoznati i spojiti s majkom i polubraćom, a uspjeh je okrunjen dokumentarcem koji je nastao pod redateljskom palicom Damira Čučića. Ovu tužnu i dirljivu obiteljsku priču nazvanu “Očevi i sinovi” možete pogledati u ponedjeljak na HTV1, a vidjet će je i gledatelji u Španjolskoj, Švedskoj, Belgiji, Nizozemskoj te Italiji.

Mario Bobinec (23) rođen je u malenoj kući obitelji Bek u međimurskom selu Borova. Roditelji su po danu izbivali, te su ga odgajali djed Josip i baka Ana. Otac Štefan dosta je pio, no nije ga tukao. S tri godine dobio je brata Elvisa. Već tri godine poslije, nakon smrti oca te sljepoće bake, Centar za socijalnu skrb Marija je odveo u udomiteljsku obitelj Bobinec, kod kojih je ostao do 14. godine. Potom je udomljen kod obitelji Žerić. Svo vrijeme pitao se zašto je sam, gdje su mu majka i brat, kako izgledaju i što rade. Zakleo se da će ih kad-tad pronaći. U pomoć su priskočili 24sata i HTV-ova redakcija za nacionalne manjine, iseljeništvo i civilno društvo.

Korak po korak, dan po dan i Mario se polako počeo micati s mjesta. Iako su mu svi govorili da mu je majka poginula u ratu, našao ju je u Karlovcu. Šutke su se zagrlili, a majka je, gutajući suze, tek potiho izgovorila:

- Sine moj... I nije ga ispuštala iz zagrljaja. Nakon nekoliko tjedana zagrlio je i Elvisa (19), koji živi u Biogradu.

O očevidu nad Pintarićem napisao knjigu

Od brojnih slučajeva koje je obradio u svojoj karijeri šefa ekipe za očevide, Branku Lazareviću najupečatljiviji je slučaj zagorskog peterostrukog ubojice Vinka Pintarića. Detalje istrage sve do Pintarićeve likvidacije opisao je u knjizi pod nazivom “Zagorski ubojica stoljeća”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.