Obavijesti

News

Komentari 35

Išli mu gasiti požar, a susjed je gol galamio na njih: 'Psovao nam je komunističku mater'

Išli mu gasiti požar, a susjed je gol galamio na njih: 'Psovao nam je komunističku mater'
8

Sin je pozvao 112 pa smo otišli do susjeda. Bojali smo se da je ostao unutra, a vatra je bila sve jača. Kad evo njega, kao od majke rođenoga, optužuje nas da smo mi zapalili kuću, ispričao nam je prvi susjed

VIDEO

U petak oko 22.30 sati izbio je požar na obiteljskoj kući u Požeškoj Koprivnici kojeg su vatrogasci iz Pleternice i Požeške Koprivnice gasili do dva sata iza ponoći.

- Spremao sam se na spavanje kada mi je sin pokucao na vrata i rekao mi je da susjedu gori kuća. Izašao sam i vidio plamen iz nadograđenog dijela, gdje je bila susjedova radionica. Sin je pozvao 112 pa smo otišli do susjeda, ušli smo u dvorište i dozivali smo ga, bili smo se zabrinuli da nije ostao u kući zarobljen vatrom -  ispričao nam je prvi susjed muškarca (68) kojemu je izgorjela kuća.

Pogledajte video: Izgorjela kuća u Požeškoj Koprivnici

Pokretanje videa...

Izgorjela kuća u Požeškoj Koprivnici 00:30

'Gol je galamio na nas'

- Sve se počelo urušavati, pucketalo je na sve strane, vatra je gutala sve pred sobom. I onda se iz jedne od prostorija u dvorištu pojavio susjed kao od majke rođen. Počeo je galamiti, psovati nam komunističku majku, optuživao nas je da smo mi zapalili kuću. Bilo je strašno za slušati njegove optužbe, a došli smo mu pomoći pokušati ugasiti vatru. Kada je vidio da je vatra sve veća otišao je i obukao se i kad su došli vatrogasci i policija izašao je na cestu - ispričao nam je prvi susjed.

Više detalja pokušali smo doznati u policiji.

- U ovom trenutku možemo reći da je dojava o požaru došla putem Službe 112, te da su na požarište izašli, policija i vatrogasci iz Pleternice i Požeške Koprivnice - rekla je Nikolina Janković, glasnogovornica PU Požeško slavonske.

Poznanik obavljao radove, iskra zapalila piljevinu

Nažalost prema onome što se u subotu dopodne moglo vidjeli u Požeškoj Koprivnici, kuća je dosta oštećena u požaru, točnije izgorjelo je krovište, a opožareno je i prizemlje.

- Kriminalističko istraživanje je i dalje u tijeku nakon kojeg će se utvrditi točne okolnosti koje su dovele do požara. Za sada je utvrđeno da je muškarac (45), poznanik vlasnika kuće, oko 22.15 sati obavljao neke radove u radionici te da je iskra s brusilice zapalila piljevinu koja se nalazila u prostoru. Požar se naglo proširio i pričinio je veliku materijalnu štetu. Nije utvrđeno ni jedno kazneno djelo - rekla je Nikolina Janković, glasnogovornica U Požeško slavonske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.