Obavijesti

News

Komentari 34

Krenuli na turnir: 'Kad me sin nazvao, noge su mi se odsjekle'

Krenuli na turnir: 'Kad me sin nazvao, noge su mi se odsjekle'
6

Autobus koji je prevozio 39 djece i tri trenera u Labin na Međunarodni nogometni turnir zapalio se u četvrtak ispred naplatnih kućica kod Rijeke. Ozlijeđenih srećom nema

VIDEO

Čekamo autobus iz Rijeke kojim ćemo do 23 sata ili do ponoć sigurno stići u Makarsku, javio je Dario Vlatković, voditelj Zmajeve škole nogometa za Šibenski.hr. Autobus koji je prevozio 39 djece i tri trenera u Labin na Međunarodni nogometni turnir zapalio se u četvrtak ispred naplatnih kućica kod Rijeke. Ozlijeđenih srećom nema. 

- U cijeloj situaciji je jedina sreća što smo svi izašli živi i zdravi iz plamtećeg autobusa koji je u sekundi izgorio u potpunosti. Posebno sam ostao ponosan prisebnošću djece koja nisu paničarila niti se gurala, već su jedan po jedan po našim uputama izašli iz autobusa - rekao je Vlatković. U autobusu su bila djeca između 9 i 13 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:  

Pokretanje videa...

01:15

Tvrdi kako mu je žao što su djeci izgorjeli dresovi, oprema i osobne stvari te da je on, u žaru trenutka, zgrabio vatrogasni aparat i krenuo gasiti požar, no da je ubrzo shvatio kako je situacija ipak ozbiljna i povukao se. 

- Svaka čast djeci, kolegama i vozaču koji su reagirali prisebno, mada je kasnije bilo malo plača - otkrio je Vlatković i dodao da će HRNK Zmaj djeci kupiti novu opremu. Pohvalio je i reakcije roditelja koji su preko svojih poznanika i prijatelja djeci omogućili dostavu vode, sendviča i kroasana kako bi im bilo bar malo lakše. 

Video: Autobus je izgorio kod Rijeke, požar se širio i na šumu
Video: Autobus je izgorio kod Rijeke, požar se širio i na šumu

Što se samog autobusa tiče, Vlatković ističe da surađuju s prijevoznikom Vir već dvije godine te da ih uvijek voze na turnire i izlaze im u susret. 

Roditelji zabrinuti zbog ispravnosti autobusa 

Makaranin Antonio Zec ostao je šokiran kada mu je sin (10) javio da se autobus zapalio. 

- Kada me sin nazvao kroz plač i kazao što se dogodilo, noge su mi se odsjekle. Međutim, malo se smirio, a i srećom je torbicu s mobitelom, novcem i dokumentima nosio oko vrata pa sam odmah rekao da svojim prijateljima kojima su izgorjele sve moguće stvari, odmah kupi vodu i sendviče što su napravili i treneri kojima skidam kapu i koji su reagirali prisebno - rekao je i dodao da je jako zabrinut što se tiče tehničke ispravnosti autobusa koji prevoze djecu. 

- Jako sam zabrinut svim tragedijama koje se događaju u posljednje vrijeme na hrvatskim prometnicama. I u ovom slučaju ne mogu tvrditi da je autobus bio star ili neispravan što zapravo ne znam, ali red bi bio kao i zakonska regulativa da autobusi redoviti provode tehničke preglede jer u njima se voze naša djeca za koju živimo - tvrdi Zec. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.