Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Krenuli na turnir: 'Kad me sin nazvao, noge su mi se odsjekle'

Autobus koji je prevozio 39 djece i tri trenera u Labin na Međunarodni nogometni turnir zapalio se u četvrtak ispred naplatnih kućica kod Rijeke. Ozlijeđenih srećom nema

Na autocesti kod Rijeke u potpunosti izgorio autobus
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
34 komentara

Čekamo autobus iz Rijeke kojim ćemo do 23 sata ili do ponoć sigurno stići u Makarsku, javio je Dario Vlatković, voditelj Zmajeve škole nogometa za Šibenski.hr. Autobus koji je prevozio 39 djece i tri trenera u Labin na Međunarodni nogometni turnir zapalio se u četvrtak ispred naplatnih kućica kod Rijeke. Ozlijeđenih srećom nema. 

- U cijeloj situaciji je jedina sreća što smo svi izašli živi i zdravi iz plamtećeg autobusa koji je u sekundi izgorio u potpunosti. Posebno sam ostao ponosan prisebnošću djece koja nisu paničarila niti se gurala, već su jedan po jedan po našim uputama izašli iz autobusa - rekao je Vlatković. U autobusu su bila djeca između 9 i 13 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:  

Tvrdi kako mu je žao što su djeci izgorjeli dresovi, oprema i osobne stvari te da je on, u žaru trenutka, zgrabio vatrogasni aparat i krenuo gasiti požar, no da je ubrzo shvatio kako je situacija ipak ozbiljna i povukao se. 

- Svaka čast djeci, kolegama i vozaču koji su reagirali prisebno, mada je kasnije bilo malo plača - otkrio je Vlatković i dodao da će HRNK Zmaj djeci kupiti novu opremu. Pohvalio je i reakcije roditelja koji su preko svojih poznanika i prijatelja djeci omogućili dostavu vode, sendviča i kroasana kako bi im bilo bar malo lakše. 

BUS JE VOZIO DJECU Video: Autobus je izgorio kod Rijeke, požar se širio i na šumu

Što se samog autobusa tiče, Vlatković ističe da surađuju s prijevoznikom Vir već dvije godine te da ih uvijek voze na turnire i izlaze im u susret. 

Roditelji zabrinuti zbog ispravnosti autobusa 

Makaranin Antonio Zec ostao je šokiran kada mu je sin (10) javio da se autobus zapalio. 

- Kada me sin nazvao kroz plač i kazao što se dogodilo, noge su mi se odsjekle. Međutim, malo se smirio, a i srećom je torbicu s mobitelom, novcem i dokumentima nosio oko vrata pa sam odmah rekao da svojim prijateljima kojima su izgorjele sve moguće stvari, odmah kupi vodu i sendviče što su napravili i treneri kojima skidam kapu i koji su reagirali prisebno - rekao je i dodao da je jako zabrinut što se tiče tehničke ispravnosti autobusa koji prevoze djecu. 

- Jako sam zabrinut svim tragedijama koje se događaju u posljednje vrijeme na hrvatskim prometnicama. I u ovom slučaju ne mogu tvrditi da je autobus bio star ili neispravan što zapravo ne znam, ali red bi bio kao i zakonska regulativa da autobusi redoviti provode tehničke preglede jer u njima se voze naša djeca za koju živimo - tvrdi Zec. 

Možda vas zanima i ovo:
Message