Obavijesti

News

Komentari 13

Ispekli su tisuću palačinki kako bi pomogli studentici Maji (24)

Ispekli su tisuću palačinki kako bi pomogli studentici Maji (24)
4

Maji Jelavić je prije deset mjeseci umrla majka Štefanija koja je bolovala od raka bubrega. Prije nekoliko tjedana njezin otac Ilija stradao je u prometnoj nesreći

VIDEO

Nisam ni znala što mi spremaju, oduševljeno je rekla Maja Jelavić (24) iz Hrvatskog Leskovca, studentica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Zahvaljujući prijateljima, profesorima i kolegama s fakulteta, ova djevojka zna da, unatoč tragedijama koje su joj obilježile život, treba krenuti dalje. Prije deset mjeseci ostala je bez majke. Štefanija Jelavić umrla je od karcinoma bubrega, koji je metastazirao na jetra i pluća. Maja je bila shrvana. Prije nekoliko tjedana doživjela je novi šok. Tata Ilija (52) stradao je u prometnoj nesreći. 

- U bolnici je, teško je ozlijeđen i čeka operaciju. Uza sve to, umrla je i moja šogorica te se brat i ja brinemo o njegovoj dvogodišnjoj kćeri - kazuje Maja. Kolege s fakulteta saznali su za tešku sudbinu ove hrabre djevojke te joj odlučili pomoći. Predstavnici Studentskog zbora zamolili su profesore i vodstvo fakulteta da se uključe u humanitarnu akciju. 

- Svi su sudjelovali. Pekli smo palačinke u čajnoj kuhinji, u obližnjem studentskom domu i u stanu jedne studentice - rekao je Ivan Krakan, predsjednik Studentskog zbora. Ispekli su tisuću palačinki, a studenti su donijeli i kolače. Njih desetak prodavalo je slastice u predvorju zgrade fakulteta. Komad je stajao pet kuna. Mnogi su dali i više novca a da nisu ni pojeli palačinku ili kolač.

- Ovo nije prvi put da su mi pomogli. Dok je mama bila živa, prikupljali su novac za lijekove, a platili su mi i terensku nastavu. Na svemu im hvala - nekoliko puta ponovila je Maja. Od prodaje su skupili oko 5000 kuna.

Maja studira, radi i brine se o nećakinji (2)

Nakon majčine i šogoričine smrti te očeve nesreće Maji je ostao jedino brat. Pomaže mu brinuti se o njegovoj dvogodišnjoj kćeri. Ostala joj je još jedna godina studija. Već neko vrijeme radi kao prodavačica kako bi mogla studirati. Obitelj živi u Hrvatskom Leskovcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...