Obavijesti

News

Komentari 133

Isplanirao je krvavu pljačku: U Zagrebu je uhićen Ante Roso

Isplanirao je krvavu pljačku: U Zagrebu je uhićen Ante Roso
4

Ante Roso (45), mozak iza krvave pljačke Fine u Zvonimirovoj u rujnu 2005., zbog čega je i osuđen na šest godina zatvora, uhićen je u petak na Rudešu u Zagrebu

VIDEO

Ante Roso (45), mozak iza krvave pljačke Fine u Zvonimirovoj u rujnu 2005., zbog čega je i osuđen na šest godina zatvora, uhićen je u petak na Rudešu u Zagrebu. Roso je bio u bijegu od prosinca 2011. kada je uhićen njegov dotadašnji suradnik Ivan Boršić.

Naime, između Boršića i Rose navodno je zaiskrilo do te mjere da je Boršić naručio Rosinu likvidaciju. Boršić je angažirao Ivicu Štrka, kompanjona iz pljačkaških pohoda, da ispuca hice na Rosu na Velesajmu, no plan je pošao po zlu te je Roso išetao bez ozljeda. Istražitelji su ubrzo uhitili Boršića i Štrka zbog pokušaja ubojstva, a tu je počeo i pad cijele razbojničke skupine. Boršić je, naime, propjevao pred istražiteljima i razotkrio skupinu te je priznao da je sudjelovao u organizaciji krvave pljačke Fine u Zvonimirovoj. Ubrzo su uhićeni i drugi članovi bande, a Boršić je kao glavnog igrača označio Antu Rosu. Roso je od tada bio u bijegu. Špekuliralo se da se skriva u Španjolskoj. Uhićen je danas oko podneva zajedno sa svojim pomagačem u Rudešu.

U međuvremenu su Dubravko Žugelj, Ivan Tucman, Ivica Štrk, Anto Roso (u odsutnosti) i Ivan Boršić te još nekoliko osoba koje su se teretile u drugim razbojništvima u prosincu 2012. osuđeni na Županijskom sudu u Zagrebu zbog pljačke u kojoj su ubijeni zaštitari Sokol Marića Drago Renar i Stipe Mušar na ukupno 93 i pol godine zatvora. No presuda je jednim dijelom poništena te je određeno da suđenje počne ispočetka. Vrhovni sud potvrdio je kazne Boršiću i Ivici Štrku koji su osuđeni na po 10 godina zatvora, Ivanu Tucmanu, inače Boršićevu bratiću, koji je osuđen na četiri godine zatvora te Draženu Elčiću koji je osuđen na šest godina. Proces za pljačku sada se vodi protiv Dubravka Žugelja, Jurice Tumpaka, Fehka Imamovića i Maria Palića, dok se Anti Rosi sudi u odsutnosti.

Prije cijele te priče za pljačku i ubojstvo dvojice zaštitara sudilo se Nenadu Filipoviću i još šestorici njegovih "suradnika", ali su svi oslobođeni optužbe. Oni su uhićeni 2006., a tri godine poslije cijela je skupina bila na slobodi. Nenad Filipović tijekom cijelog je suđenja tvrdio da nije kriv za pljačku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 133

VIDEO

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?
NESREĆA U STUPNIČKOM OBREŽU

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?

Riječ je o padu sportskog aviona koji je prevozio padobrance na uvježbavanje skokova s padobranom za natjecanje

Detalji nesreće kod studentskog doma: Poginuo je pješak (21), a autom upravljao mladić (20)
POLICIJA TRAŽI SVJEDOKE

Detalji nesreće kod studentskog doma: Poginuo je pješak (21), a autom upravljao mladić (20)

Pješak je prelazio kolnik Selske ceste na obilježenom pješačkom prijelazu dok je na semaforu za pješake bilo upaljeno crveno svjetlo. Policija poziva eventualne svjedoke s korisnim informacijama da se jave na 192
Ovo su slike s mjesta nesreće, HGSS o padu aviona: Našli smo ga u šumi, okrenuo se naopačke
UZNEMIRUJUĆI PRIZORI

Ovo su slike s mjesta nesreće, HGSS o padu aviona: Našli smo ga u šumi, okrenuo se naopačke

Pad zrakoplova tipa Cessna 182 na području Općine Stupnik dogodio se danas, a prva dojava prema HGSS-u zaprimljena je u 16:13 sati. Fotografije u nastavku su uznemirujuće!