Obavijesti

News

Komentari 59

Bio je odabran za napad, a u Tursku se doselio u studenom

Bio je odabran za napad, a u Tursku se doselio u studenom
3

Prema podacima istrage, napadač je ušao u Tursku iz Sirije gdje se borio za IS i zbog toga je tako "dobro rukovao vatrenim oružjem", piše list Hurriyet...

VIDEO

Osumnjičeni napadač na istanbulski noćni klub, koji je još uvijek u bijegu, borio se u redovima skupine Islamske države (IS) u Siriji, izvijestili su u utorak turski mediji koji su objavili nove detalje o napadu izvršenom u novogodišnjoj noći.

Prema podacima istrage, napadač je ušao u Tursku iz Sirije gdje se borio za IS i zbog toga je tako "dobro rukovao vatrenim oružjem", piše list Hurriyet. On je dobro obučeni profesionalac i terorist, dodaje list.

Također navodi kako su vlasti identificirale napadača na klub Reina ali još nisu objavile njegovo ime, kao što nisu niti potvrdile da je bio povezan s Islamskom državom.

Uhitile su 12 osoba za koje sumnjaju da su povezane s napadom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On je navodno "posebno izabran", kako piše list, za napad na noćni klub Reinu u kojemu je u noći na Novu godinu ubijeno 39 ljudi.

"Ovaj posebno obučeni terorist još nije uhvaćen i još uvijek šeta među nama predstavljajući veliku opasnost", naglašava turski list.

Turski tisak među ostalim navodi detalje napada koji pokazuju da je napadač obučen za rukovanje oružjem. Prema Hurriyetu i dnevniku Haberturku, on je koristio dvostruki okvir za streljivo zbog optimizacije vremena punjenja i gađao je ljude u gornji dio tijela.

Haberturk je objavio da je napadač doputovao u studenome u Konyju na jugu zemlje sa suprugom i dvoje djece "kako ne bi privlačio pozornost". 

Islamska država preuzela je u ponedjeljak odgovornost za napad na noćni klub u Istanbulu priopćivši da je "vojnik kalifata napao jedan od najpoznatijih noćnih klubova u kojem kršćani slave njihov bogohulni praznik".

Napadač je otvorio vatru u diskoteci Reina i u kaosu koji je nastao uspio je pobjeći. Istražitelji ocjenjuju da je moguće da je on povezan s ćelijom koja je počinila trostruki samoubilački napad u zračnoj luci u Istanbulu u lipnju kada je poginulo 47 ljudi.

Više od polovice ubijenih u napadu koji je trajao sedam minuta bili su stranci. Među njima su građani Izraela, Francuske, Tunisa, Libanona, Indije, Belgije, Jordana i Saudijske Arabije.

Klub, koji se nalazi na obali Bospora, jedno je od najposjećenijih mjesta za zabavu u Istanbulu, vrlo popularan među strancima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina