Obavijesti

News

Komentari 372

Istina boli! Nekima u Saboru ne sviđaju se tekstovi o plaći...

Istina boli! Nekima u Saboru ne sviđaju se tekstovi o plaći...
4

Nije potrebno biti informiran?! HDZ-ovci Borić i Đakić misle da su tekstovi o privilegijima zastupnika obmane. Pravo na informaciju, kažu, nije biološka potreba

VIDEO

HDZ-ovcima Josipu Đakiću i Josipu Boriću nisu se svidjeli zahtjevi građana koji su tražili da se dužnosnicima ukinu privilegije i smanje plaće za 35%. 

POGLEDAJTE VELIKI SPECIJAL POHLEPA U SABORU

Đakić: Tekstovi o našim plaćama su zlonamjerni

- Novine šire dezinformacije o zastupnicima, izazivaju afere koje nikome ne idu u korist. Pitanje je hoće li ih to održati na površini jer teško je vjerovati da ih, kada histerijski nastupaju, više bilo tko želi uzeti i besplatno. Građani ne žele čitati takve strašne obmane - rekao je Đakić u utorak na raspravi o smanjenju PDV-a u Saboru. Stranački kolega Josip Borić s njim se složio u potpunosti. 

Sve je to zanimljivo, samo su zaboravili napomenuti da se napisi o njihovim plaćama temelje na službenim podacima. 

Borić mahao tekstovima iz 24sata: 'Zastupnici nisu bahati'

- Smanjivanje PDV-a na kruh i mlijeko su jedna stvar jer je čovjekova biološka potreba da se mora hraniti svaki dan. Ali to izjednačiti s izdavaštvom nema smisla. Jer pravo na informaciju, biti informiran, nije biološka potreba čovjeka - rekao je Borić mašući s novinama 24sata i tekstovima o plaćama i povlasticama zastupnika.

- A tko će donijeti ovaj zakon? Pohlepni, besramni, rastrošni i bahati saborski zastupnici u korist ovih novina. Ti isti zastupnici će lijepo još jedanput, kako se ono kaže, pljunuti na svoj dignitet i dignuti ruku za ovakav prijedlog zakona za te iste nakladnike koji ovako pišu za te iste zastupnike - izjavio je Borić.

Taj borac za istinu o saborskim zastupnicima, po zanimanju nastavnik razredne nastave, nekad je bio jedan od najbližih suradnika šefice HDZ-a Jadranke Kosor, a zatim ju je kao član Visokog suda časti HDZ-a izbacio iz stranke i doslovno zasjeo u njenu fotelju u Saboru. I Đakić i Borić zaboravljaju da 24sata svoje istraživanje nisu “isisali iz prsta”, nego su podatke dobili službeno od Sabora.

Lesar: Laburisti pripremaju novi zakon o pravima dužnosnika

Čelnik Laburista Dragutin Lesar rekao nam je da njegova stranka priprema prijedlog izmjena zakona o pravima i obvezama državnih dužnosnika. Zakon će se odnositi na sve dužnosnike u zemlji, a ne samo na zastupnike. Nije želio precizirati što će se nalaziti u zakonu, ali kaže kako će biti na tragu promišljanja građana koji traže ukidanje povlastica i smanjenje plaća.

Holy: Neka se plaće zastupnika određuju sukladno zalaganju

- Mislim da se treba u potpunosti promijeniti pristup plaćama saborskih zastupnika - rekla je zastupnica Mirela Holy (SDP). Rekla je da se u prošlom mandatu u stranci zalagala da se, ako dođu na vlast, promijeni izračun plaća zastupnika. Smatra da bi bilo dobro da inspiraciju potražimo u danskom modelu. Ondje zastupnici manji dio plaće primaju kao paušal, koji bi u našem slučaju bio nešto viši od prosječne plaće, dok bi sva ostala primanja ovisila o aktivnosti zastupnika.

- Ta aktivnost ne bi se odnosila na dolaske na sjednice, nego na inicijative. Posao zastupnika je da zastupaju interese građana na različite načine: kroz sudjelovanje u raspravama o zakonima, podnošenjem amandmana, novih zakonskih prijedloga, rad na terenu itd. - kazala je Holy.

Napominje da je situacija u Hrvatskoj takva da parlament služi kao glasačka mašinerija vladajuće opcije gdje zastupnici smatraju da je njihov posao da dižu ruke za određene prijedloge.

POGLEDAJTE KOLIKE PLAĆE IMAJU ZASTUPNICI

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 372
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije