Obavijesti

News

Komentari 277

Ispitali Tolušića, odvjetnik: 'On je iznio obranu, odgovarao na pitanja. Rekao je da nije kriv'

Ispitali Tolušića, odvjetnik: 'On je iznio obranu, odgovarao na pitanja. Rekao je da nije kriv'
5

Istražitelji su jutros upali u kuću bivšeg ministra Tomislava Tolušića koji je uhićen sa zaposlenikom Ministarstva poljoprivrede. Radi se o prijevari i zloporabi položaja vezano uz natječaje u vinskom sektoru

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.16

Ujutro će tražiti istražni zatvor? 

Tomislav Tolušić ispitan je u zagrebačkom uredu europskog tužitelja, a njegovi odvjetnici pretpostavljaju da će tužitelji u petak ujutro zatražiti istražni zatvor za bivšeg HDZ-ova ministra osumnjičenog za prijevare s europskim novcem za izgradnju vinarije u Virovitici.

Tolušićev odvjetnik Ivan Stanić izjavio je Hini da je njegov branjenik detaljno iznosio obranu, odgovarao na sva pitanja istražitelja i negirao krivnju te da će Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), s obzirom da je Tolušić nakon ispitivanja vraćen policijskom pritvorskom nadzorniku, najvjerojatnije u petak ujutro zatražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

20.19

Ispitan Tolušić 

Kako javlja HRT, Tomislav Tolušić iznio je obranu, odgovarao na pitanja, a zatim je prebačen u prostorije policijskog pritvora na zagrebačkim Oranicama, gdje će prespavati. 

15.57

PRATITE UŽIVO: Obraćanje odvjetnika

Odvjetnik Željka Ferenca obratio se medijima. 

- Njemu se stavlja samo zlouporaba ovlasti, riječ je o blagom obliku kaznenog djela u suštini - poručio je. 

- Moj branjenik je iznio kratku obranu u kojoj je negirao sve, i to je to - poručio je odvjetnik Maro Konjuh i dodao kako ne zna hoće li ići u istražni zatvor. 

- S obzriom na djelo i na neosuđivanost ne bi bila praksa - rekao je. 

Što se Tolušića tiče, rekao je kako ne zna ništa. 

15.20

Imamo dokument: Tolušić je ukupno dobio 3 mil. kuna, tražio je nove milijune, ali je prevara ipak otkrivena!

Tomislav Tolušić je dobio iz Europskih fondova ukupno 2,964 milijuna kuna, što je oko 400.000 kuna više nego se dosad znalo. 24sata su dobila od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplate po svim programima koje je dobila Tolušićeva Terra Slavonia.

Više pročitajte OVDJE 

13.50

Uhićeni Tolušić i Ferenc trebali bi oko 15 sati biti dovedeni na ispitivanje u Uredu Europskog javnog tužitelja u Zagrebu.

Komentari 277