Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
159 komentara

Istraživači: Ne znamo smijemo li vam reći, ali, da, jeti postoji

Tim znanstvenika iz šest zemalja je na ekspediciji u Sibir. Tvrde da su našli jetijevu špilju, krevet, otisak stopala te dlake koje bi mogle pripadati snježnom čovjeku

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
159 komentara

Udruženi istraživači iz više zemalja vjeruju da su pronašli obitavalište jetija u šumi južnog Sibira. 

- Nisam siguran smijem li vam to reći, ali, da, on postoji, kaže šaman Nadezhda. Ruski RT javlja da je ekipa istraživača na ekspediciji u planinskom masivu Altajskih planina uočila slomljene grane koje životinje nisu mogle slomiti jer nemaju ruke, a nisu mogli ni ljudi jer nisu dovoljno snažni. Muškarac s tog područja rekao je istraživačima da je vidio visoko, dlakavo biće, nalik na čovjeka i uputio ih za njim, no nije imao hrabrosti sam ići. 

- To je jeti, gospodar tajgi. Mnogi su vidjeli njega ili znakove njegove prisutnosti, kao da želi da znamo da postoji, ali ne i da ga nađemo, rekao je Valery. Istraživači su se tako uputili do špilje Azaskaju i pronašli otisak stopala.

- Našli smo nešto što izgleda kao prsti i peta, rekao je Jeff Meldrum sa sveučilišta američke države Idaho. Svi su se složili da nikako nije riječ o otisku medvjeđeg stopala. U udubljenju je ruski znanstvenik Anatolij Fokin pronašao dlake koje bi mogle pripadati jetiju. 

Regionalna uprava na svojim je stranicama objavila da su istraživači pronašli jetijevu špilju, krevet te razne druge znakove kojima obilježava svoj teritorij. Vlasti regije Kemerovo tvrde da istraživanja dokazuju 95 posto da na njihovom teritoriju postoji jeti te će dokaze dodatno istražiti u laboratoriju jer bi mogli poslužiti biolozima, liječnicima i ostalim znanstvenicima. 

U istraživanju su sudjelovali ruski, američki, kanadski, švedski i estonski znanstvenici koje je u Sibir pozvao guverner regije, javlja Hurriyet Daily News.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message