Obavijesti

News

Komentari 6

Istraživala šverc: ‘Napad na novinarku Vijesti kukavičluk’

Istraživala šverc: ‘Napad na novinarku Vijesti kukavičluk’
2

Crnogorsku novinarku Oliveru Lakić upucali su ispred zgrade u kojoj je prije šest godina pretučena. Ima prostrijelnu ranu desne noge. Istražitelji su u grmlju pronašli baterijsku ručnu svjetiljku napadača

VIDEO

Olivera Lakić u utorak se oko 21 sat vraćala kući u Ulici sv. Petra Cetinjskog u Podgorici u Crnoj Gori. Prišao joj je muškarac i pucao joj u nogu.

Teško ranjena, pala je na pločnik. Vidjela je još najmanje dvojicu muškaraca kako bježe. Vozilom Hitne pomoći odmah su je prevezli u bolnicu gdje su utvrdili da je teško ozlijeđena. Vijesti doznaju kako je zadobila prostrijelnu ranu desne potkoljenice i da je izvan životne opasnosti. Zadržana je u Centru za vaskularnu kirurgiju.

Nakon pucnjave napadač je pobjegao kroz prolaz, a u grmlju udaljenom nekoliko metara, istražitelji su pronašli baterijsku ručnu svjetiljku. Sumnjaju da je napadač novinarku Vijesti čekao u mraku ispred zgrade u kojoj stanuje. Dvadesetak minuta prije ranjavanja Lakić je iz redakcije automobilom odvezla kolegicu na Stari aerodrom te krenula kući.

Crnogorskoj novinarki 'Vijesti' pucali u desnu nogu pa pobjegli
Crnogorskoj novinarki  'Vijesti' pucali u desnu nogu pa pobjegli

Ovo nije prvi napad na novinarku, koja se bavila istraživačkim novinarstvom. Na istome mjestu u ožujku 2012. brutalno je pretučena. Muškarac koji ju je pretukao pravomoćno je osuđen zbog napada, no nalogodavci nikad nisu otkriveni, kao ni motiv.

- Policija izuzima snimke video nadzora u blizini mjesta izvršenja. U tijeku je kriminalistička obrada - kazali su iz Uprave policije i obećali da će učiniti sve kako bi pronašli napadače.

- Nemam riječi. Dokle više će se ovakve stvari događati u Crnoj Gori? Nijedan napad na nju nije riješen.Mnoge priče koje je napisala, a koje ukazuju na kriminal nisu uopće istražene. Dokad ćemo strepiti od ovakvih kukavica? - komentirao je glavni urednik Vijesti Mihailo Jovović.

Ministar unutarnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić rekao je da je zgrožen kukavičkim činom nasilja nad ženom. I crnogorski premijer Duško Marković poručio je da od nadležnih zahtijeva brzu i efikasnu istragu kojom će se otkriti motivi napada, napadači te sudionici i nalogodavci, a napad je osudio i ministar kulture Saša Bogdanović.

Ranjena novinarka posljednjih je mjeseci, između ostalog, pisala o švercu cigareta i da su u taj nezakoniti posao umiješani službenici policije i sigurnosnih službi. Vijesti pišu da je zbog njezinih tekstova uznemiravaju i prijete joj od veljače 2011. godine.

Nekoliko stotina građana u utorak je ispred zgrade vlade prosvjedovalo zbog napada. Transparentima “Stop nasilju” i “Za život bez straha” poručili su vladajućima što misle.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.