Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
211 komentara

Istraživanje: Kolindi Grabar Kitarović narasla popularnost

I ostala dva pokazatelja, opći dojam i ocjena rada institucije također su u porastu, kako za Predsjednicu, tako i za Sabor i Vladu. Predsjednica srpanj završava s 3,14 odnosno trojkom

211 komentara

Dnevnik Nove TV u drugom dijelu istraživanja Crobarometar otkriva koliko je, nakon mjeseca nogometne euforije, porasla podrška radu Predsjednice, kako je ocijenjen rad institucija i kako s dojmom kod građana stoje političari. 

VELIKI SKOK POTPORE PREDSJEDNICI

Podrška radu Predsjednice značajno je porasla. Nakon nekoliko mjeseci pada potpore, posljednje istraživanje donijelo joj je veliki skok – s 46 posto prošloga mjeseca na 57 posto potpore u srpnju. Sada je na razini veljače ove godine. 

World Cup - Final - France v Croatia NEBO JE PROPLAKALO Kiša u Moskvi: Pokisla Kolinda izljubila igrače, Dalića i - trofej
Što se tiče ispitanika koji ne odobravaju rad predsjednice – njih je u srpnju 38 posto, a dok ih je prošli mjesec bilo 45 posto. To znači kako je Predsjednica osvojila dio onih dosad neodlučnih, ali i dio onih koji ju do sada nisu podržavali. World Cup - Final - France v Croatia ŽELE JE I NA TAJLANDU Kolinda je hit u svijetu: 'Zašto je ne posudimo na par dana?'

RAD INSTITUCIJA ŠKOLSKIM OCJENAMA

I ostala dva pokazatelja, opći dojam i ocjena rada institucije također su u porastu, kako za Predsjednicu, tako i za Sabor i Vladu. Predsjednica srpanj završava s 3,14 odnosno trojkom, Vlada s 2,31, a Sabor s 1,92.

DOJAM O POLITIČARIMA U ZEMLJI

U srpnju, ispitanici najviše pozitivnog dojma imaju o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, njih 67 posto. Slijede Sinčić s 48%, Petrov s 46% i Bandić s 45%. U top 5 je i Plenković s 39% ispitanika koji imaju pozitivan dojam o njemu, ali i u top 5 po negativnom dojmu kojeg ima 54% ispitanika. Na toj je ljestvici u društvu Pupovca sa 69%, Bernardića sa 62% te Čačića i Glavaša s 58% ispitanika koji o njima imaju negativan dojam.

NAPOMENA

Istraživanje je provela agencija Ipsos od 1. do 20. srpnja ove godine, na slučajnom uzorku od 984 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/ -3,3%, a za rejtinge stranaka +/ -3,6%.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message