Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Istražni zatvor ili jamčevina za četvero okrivljenih za prijevaru

Okrivljenike se tereti da su od kolovoza prošle godine do veljače ove godine počinili više kaznenih djela u kojima su fiktivni i lažni oštećenici ishodovali odštetu od osiguravajućih društava

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
10 komentara

Sudac istrage osječkoga Županijskog suda odredio je u petak istražni zatvor za četvero okrivljenika s područja Vinkovaca i Andriješavaca, koji se terete za udruživanje radi prijevare osiguravajućih društava i naplate odštete za ozljede za koje je pribavljena lažna medicinska dokumentacija, a odredio im je i jamčevinu kao zamjenu za istražni zatvor.


Nakon akcije koja je u četvrtak provedena na vinkovačkom području i ispitivanja u Osijeku, Uskok je donio rješenje o provođenju istrage protiv 58 okrivljenika, od kojih je za četiri zatražio donošenje istražnog zatvora. Neslužbeno se doznaje da je istražni zatvor određen odvjetnicima prvoosumnjičenome i drugoosumnjičenome - ocu i sinu Marku i Željku Drnasinu, petoosumnjičenoj liječnici Mirjani Petrović Lukačević i četvrtookrivljenom osumnjičeniku, kojega se tereti za posredovanje u počinjenju kaznenih djela.


Sudac istrage osumjičenicima je odredio jamčevinu kao zamjenu za jednomjesečni zatvor, i to za prvoosumnjičenika od 300 tisuća kuna, a za ostale osumnjičenike po 200 tisuća kuna, izvijestio je taj sud.

Okrivljenike se tereti da su od kolovoza prošle godine do veljače ove godine počinili više kaznenih djela u kojima su fiktivni i lažni oštećenici ishodovali odštetu od osiguravajućih društava, rekao je novinarima glasnogovornik tog suda Miroslav Rožac.

Dodao je kako se osumnjičenicima stavljaju na teret kaznena djela zločinačkog udruživanja te više kaznenih djela davanja mita, poticanja na zloporabu osiguranja te poticanja na kazeno djelo protiv službene dužnosti i krivotvorenja službene isprave i prijevare.

Prva dvojica osumnjičenika i osumnjičenica branili su se šutnjom, a četvrtookrivljenik - posrednik iznio je obranu, ali je poricao kaznena djela, rekao je glasnogovornik i dodao da je protiv svih okrivljenika Uskok predložio istražni zatvor zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela ili dovršetka pokušanih kaznenih djela.

Osumnjičenike se tereti da su počinjenjem tih kaznenih djela podnijeli zahtjeve za naknadu nematerijalne štete od najmanje 116.915 kuna te za naknadu odvjetničkog troška od najmanje 43.125 kuna, na temelju kojih su osiguravajuće kuće isplatile 21.915 kuna za naknadu nematerijalne štete i 7500 kuna za odvjetničke troškove.
 

Možda vas zanima i ovo:
Message