Obavijesti

News

Komentari 27

Žena koju su dovezli u Zagreb ima opekline i bori se za život

Žena koju su dovezli u Zagreb ima opekline i bori se za život
7

Vlasnica Doma za starije i nemoćne u kojem je poginulo četvero ljudi rekla je kako su ljude zbog adaptacije Doma u Šufflayevoj preselili sredinom rujna u Kotorsku...

VIDEO

Starica koja je teško ozlijeđena u petak u požaru u Bjelvoaru životno je ugrožena. Iz Klinike za traumatologiju u Zagrebu rekli su za 24sataTV kako ima opekline opasne po život te da se mora čekati procjena njenog stanja kako bi znali kada će je moći operirati. Isto tako je teže ozlijeđena i Barbara Topljak (82) koju smo posjetili u bjelovarskoj bolnici kojoj je slomljeno desno rame. Kazala nam je kako se dobro osjeća. Ponovila nam je kako je nakon udara groma i vatre te dima u Domu nastala prava panika, jer su se mnogi pobojali za vlastiti život. Ona se kreće uz pomoć hodalice i u panici ju je netko srušio.

- Pomislila sam da je to kraj, ali mi je netko pomogao da ustanem jer sam već bila u dvorištu i smjestio me u kola Hitne od kud sam dovezena u bjelovarsku bolnicu - kazala nam je 82-godišnja starica. 

No, pravi užas je proživjela 88-godišnja Milada Oriva, koja je bila smještena u potkrovlju. Kaže da je grom udario u vrata sobe od kojih je bila udaljena oko 1,5 metara i njezine su dvije cimerice vidjevši vatru i dim odmah otišle iz sobe. 

- Ostala sam sama i u golemom strahu jer sam nepokretna i imam parkinsonovu bolest. No, na moju veliku sreću kroz dim i vatru u sobu su ušla dva vatrogasca od kojih je jednom ime Đuro. To sam zapamtila. Uzeli su me u ruke i iznijeli do vozila Hitne. Hvala tim dobrim ljudima što su mi spasili život dovodeći sebe u opasnost – kazala nam je starica koja se nalazi u bolnici. 

Bjelovarsko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je nadzor od mjerodavnih tijela Ministarstva zdravstva, koje bi trebalo utvrditi je li Dom u kojem je u petak izbio požar imao urednu dokumentaciju. U suradnji s policijom i vještacima zagrebačkog Centra za kriminalistička vještačenja obavili su očevid, ali dok se ne obavi obdukcija na tijelima preminulih i ne dovrše nova vještačenja, neće davati detalje tragedije, rekla je Ksenija Pavić, županijska državna odvjetnica iz Bjelovara.

Vlasnica Doma, Draženka Habdija, potvrdila nam je u subotu na mjestu tragedije u Ulici Ozane Kotorske, kako su 20 štićenika sredinom rujna preselili iz Doma u Šufflayevoj ulici zbog adaptacije u kuću u Kotorskoj. Nije komentirala ima li novi prostor svu potrebnu dokumentaciju. 

Vidno potresena je rekla da ništa više ne može reći jer policija još nije dovršila svoj posao. Policija je u petak navečer preuzela dokumentaciju vezanu uz štićenike i Dom. Neslužbeno se doznaje da su u tragediji poginuli muškarac (64) iz Zagreba te žene  (78, 83) iz Bjelovara. U kolima Hitne pomoći preminuo je muškarac (76) iz Bjelovara.

Kuća u koju je udario grom je posljednja u ulici i najniža je, pa se može pretpostaviti da je grom udario u antenski sustav i nakon toga izazvao požar. 

Susjeda Valentina Tot rekla je kako je otišla do kuće odmah nakon udara groma i pomogla u spašavanju. Kaže kako je prizor bio zastrašujuć.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C