News

Komentari 0

Istražuju uzrok eksplozije u tvornici protugradnih raketa

Istražuju uzrok eksplozije u tvornici protugradnih raketa

U istoj tvornici u eksploziji smjese za punjenje protugradnih raketa u studenom 2008. godine ozlijeđene su tri osobe - jedna teže a dvije lakše, tvornički krov je odletio u zrak

Specijalizirane ekipe u srijedu pretražuju okolicu tvornice protugradnih raketa u predgrađu Beograda nakon što su u jučerašnjoj eksploziji kojoj se još ne zna uzrok poginula dva radnika, a dvadesetak ih je ozlijeđeno, od kojih su četvorica životno ugrožena.

Uzrok eksplozije još nije utvrđen, u tijeku istrage javni tužitelj zabranio je pristup tvornici, dok je lokalni promet preusmjeren na alternativne ceste.

Područje oko tvornice je blokirano, pretraga terena je u tijeku, vatrogasci su u stalnom dežurstvu, a specijalno povjerenstvo utvrđuje štetu u tvornici i na sedamdesetak okolnih kuća oštećenih silinom eksplozije koja se dogodila u pogonu u kojem je u trenutku incidenta bilo četrdesetak radnika.

U tvornici "EDe Pro", koja proizvodi protugradne rakete, u naselju Leštane južno od Beograda, u nizu eksplozija smrtno su stradala dvojica radnika, a od 20 ozlijeđenih 16 je zadržano u bolnici, dok su, kako navode liječnici, četvorica u životnoj opasnosti.

Prema dosadašnjim saznanjima i izvješćima medija, niz eksplozija dogodio se u skladištu raketnog goriva površine 240 četvornih metara u kojem je bilo 500 protugradnih raketa.

U istoj tvornici u eksploziji smjese za punjenje protugradnih raketa u studenom 2008. godine ozlijeđene su tri osobe - jedna teže a dvije lakše, tvornički krov je odletio u zrak, a od detonacije su oštećeni okolni objekti, izvijestila je Radiotelevizija Srbije.

Najčitaniji članci