Obavijesti

News

Komentari 7

Ivan Dvorski Psiho: Zašto me niste odmah osudili?

Ivan Dvorski Psiho: Zašto me niste odmah osudili?
3

Ivanu Dvorskom (22), Luki Obrovcu (23) i Reneu Ljubojeviću (22) nastavlja se suđenje na riječkom sudu za trostruko ubojstvo u ožujku 2007. u Rijeci

VIDEO

Zašto me jednostavno odmah ne osudite, pitao je Dvorski sutkinju Iku Šarić nakon što je sudsko vijeće odbilo sve dokazne prijedloge obrane. Obrana je tražila ponovni očevid na mjestu ubojstava i definiranje koliko je vremena potrebno da žrtve zadobiju određene ozljede gorenjem.
- Nije bitno tko je prvi počeo gorjeti, bitno je da je troje ljudi mrtvo - rekla je sutkinja Šarić nakon obijanja dokaznih prijedloga.
Dvorski i Obrovac ponovo su se branili šutnjom dok je Ljubojević odlučio progovoriti. Predao je sutkinji Šarić papirić s izjavom.
- Te smo večeri ja i Ivan bili zajedno u gradu. Pri povratku kući Ivan je rekao da idemo nabaviti nešto para kod Đanija koji mu duguje novac. Bilo mi je loše i nisam htio ići, no nagovorio me, rekavši da će pozvati Luku da mi pravi društvo. Sva smo se trojica mojim autom uputili do Đanija. Došavši pred neboder, Ivan je zvonio na parlafon. Na 12. katu Ivan je izašao iz lifta i pošao do stana gdje je živio Đani. Čuo sam udarac i Ivana kako viče 'pomozi brate'. Luka je išao vidjeti što želi dok sam ja ostao u liftu. Povikao sam da idemo, no nitko iz stana nije izlazio. Odvezao sam se liftom do prizemlja, no kako nitko nije dolazio, vratio sam se natrag. Ugledao sam Luku kraj lifta, a za njim je dolazio Ivan. Ivan je pucao, rekao mi je Luka. Nisam u to vjerovao sve dok Ivan nije rekao da se moramo vratiti natrag i uništiti tragove. Vratili smo se, ali nisam ulazio u stan. Nikad nisam vidio mrtvaca pa me bilo strah. Ne znam je li uzet novac od Đanija, nitko mi o tome nije govorio. Što se događalo u stanu, također ne znam, jer tamo nisam bio. Da me ovoga trenutka pustite na slobodu, od sramote ne bih mogao živjeti u Rijeci. Više od godinu dana naziva me se ubojicom i narkomanom, a ja to nisam. Žao mi je što sam taj dan uopće izašao van - kazao je Ljubojević. Dvorski je Ljubojevićev iskaz nazvao lažnim.
- E moj Ljubojeviću! Čovjek laže, priča gluposti, izmišlja. Ne znam što mu je došlo - dodao je Dvorski na Ljubojevićev iskaz.
Državno odvjetništvo je promijenilo optužnicu. Dvorskog se tereti za trostruko ubojstvo. Obrovca i Ljubojevića za prikrivanje i pomoć Dvorskom nakon počinjenja kaznenog djela. Dok se svu trojicu tereti za razbojništvo nad imovinom i dovođenje u opasnost života stanara.
Njih trojicu sumnjiče da su, 13. ožujka 2007., u stanu na riječkim Vežicama ubili Đanija i Benita Vukošu te Mirjam Švaljek, nakon čega su zapalili cijeli stan kako bi prikrili tragove monstruoznog zločina. Suđenje se nastavlja u petak u 9 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a