Obavijesti

News

Komentari 0

Ivan Penava: Marićev bijeg iz Vlade zasjenio arbitražu

Ivan Penava: Marićev bijeg iz Vlade zasjenio arbitražu

Bijeg iz Vlade ministra financija zasjenio je arbitražu pri Međunarodnom centru za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu, a to je događaj koji spaja bivšega premijera Ivu Sanadera i Marića

VIDEO

Poručio je to u četvrtak predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Dok je Sanader prema sudskoj presudi MOL-u ''predao'' upravljačka prava nad Inom, Marić nije ispunio obećanje Andreja Plenkovića o preuzimanju i otkupu udjela od MOL-a, ističe Penava.

'Još nemam novi posao, ali ne planiram dugo ostati u toj fazi. Razlog su neki osobni principi'
'Još nemam novi posao, ali ne planiram dugo ostati u toj fazi. Razlog su neki osobni principi'

Ocijenio je kako nije bilo mudrosti ni političke hrabrosti da se u puno povoljnijim i stabilnijim uvjetima od sadašnjih, još u vrijeme Vlade Tihomira Oreškovića, koju su činili HDZ i Most, nađe puno bolje i financijski podnošljivije rješenje s Mađarima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokušaj nagodbe srušio je Most iz nerazumijevanja i neznanja, koji sada dolaze na naplatu hrvatskim poreznim obveznicima u vrijednosti od oko 250 milijuna američkih dolara, kaže Penava dodajući kako akteri u ključnim trenucima za zemlju nisu pokazali "državotvorni stav prema energetskoj politici, naftnoj industriji i poslovanju s plinom".

Govoriti o nacionalnoj suverenosti, a pritom rasprodati energetske resurse je samo prazna politička priča koju mogu raspredati oni kojima ozbiljno manjka domovinski duh, kaže Penava.

Plenković: 'Zahvaljujem mu na svemu što je učinio', Marić: 'I ja cijeloj Vladi želim svako dobro'
Plenković: 'Zahvaljujem mu na svemu što je učinio', Marić: 'I ja cijeloj Vladi želim svako dobro'

Pozvao je sve koji su "činili i čine pogreške u odnosu prema Ini" da se javno ispričaju poručivši kako je sada trenutak da se u teškim okolnostima i dolazećoj energetskoj i ekonomskoj krizi traži mudro i održivo rješenje, koje će biti državotvorno i usklađeno s nacionalnim interesima.

Penava proziva PU zbog kaznene prijave protiv dvojice svojih direktora

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ocijenio je u četvrtak da PU vukovarsko-srijemska optužuje nevine ljude, referirajući se na kaznenu prijavu protiv dvojice direktora gradskih tvrtaka koji su ugovorom oštetili jednu, a drugoj omogućili nepripadajuću korist veću od pola milijuna kuna.    

Policijska uprava je nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičila 36-godišnjaka i 40-godišnjaka iz Vukovara da su počinili kazneno djelo zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Riječ je o odgovornim osobama vukovarskoga Vodovoda i Komunalca, objema tvrtkama u vlasništvu Grada, koji su još 2018. godine sklopili ugovor o najmu ograde kako bi Vodovod mogao zaštititi gradilište na kojem se uz obalu Dunava postavljao uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Policijskom istragom utvrđeno je kako je "36-godišnjak, unatoč povoljnijoj cijeni nabave zaštitne građevinske ograde, na štetu društva za vodoopskrbu (Vodovod) s 40-godišnjakom dogovorio najam takve ograde te preplaćivanjem usluge najma komunalnom društvu (Komunalac) pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 530.000 kuna".

Protiv obojice osumnjičenika podnesena je kaznena prijava vukovarskome Županijskom državnom odvjetništvu.

"Ne mogu biti naivan i ne biti realan. Meni je jasno da sam tu meta ja. Ova dva direktora su čista kolaterala, što se vidi i iz postupanja policije koja je urgentno reagirala i objavila javno rezultate svojih izvida bez da su dobili potvrdu optužnog prijedloga od DORH-a", izjavio je Penava novinarima, dodajući kako je riječ o direktorima koji godinama obavljaju svoju dužnost bez ijedne mrlje.

Policiju je pozvao da se potrudi, istraži sve i dokaže sve ono što je navela u priopćenju, a ruglu je izložila direktore gradskih poduzeća.

"Ako to ne napravite, imam jako puno materijala za sve", poručio je Penava, ističući da u vukovarsko-srijemskoj Policijskoj upravi radi mnogo časnih službenika, ali, dodao je, riječ je o istoj Policijskoj upravi "koja je u nedavnoj vožnji u pijanom stanju aktualnog župana utvrdila kako nikog nije bilo u autu, suprotno izjavama svjedoka i kontra nuđenju 100.000 kuna mita za prikrivanje i ometanje istine".

Istaknuo je da potpuno stoji iza direktora vukovarskoga Vodovoda i Komunalca.

Penava je taj slučaj komentirao u izjavi novinarima nakon aktualnog sata vukovarskoga Gradskog vijeća.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21