Obavijesti

News

Komentari 114

Ivana je dobila jetru preminule curice: Nazvat ću kćer po njoj, to sam rekla i njenim roditeljima

Ivana je dobila jetru preminule curice: Nazvat ću kćer po njoj, to sam rekla i njenim roditeljima
8

Ivana je imala sreće - novi organ čekala je samo tri tjedna. Da nije dobila novi organ, nikada ne bi mogla postati majka, a i sa presađenom jetrom šanse za takvo nešto su minimalne

VIDEO

Ivana Joksić (32) iz Beograda silno je željela postati majka, ali da bi joj se ta želja ostvarila prvo je morala na transplantaciju jetre.

Ivanin će se san uskoro ostvariti jer je, unatoč lijekovima koje mora piti cijeli život, mnogo suza i strahova, ona sada u sedmom mjesecu trdunoće te je odlučila svoju curicu nazvati Sofija. To je ime tragično preminule djevojčice (15) čiju je jetru Ivana dobila 2018. godine.

Ivana je dugo imala probleme s jetrom, a onda je 2018. požutjela.

- Moja koža promijenila je boju, bila sam potpuno žuta. Tada sam znala da je u pitanju nešto ozbiljno. Parametri koji pokazuju stanje jetre nisu bili kako treba, zbog čega sam otišla na pregled u Univerzitetski klinički centar Srbije, vjerujući da ću dobiti neku terapiju i to je sve. Nije mi bilo ni na kraj pameti da ću ubrzo biti na listi za transplantaciju organa. Liječnica u Kliničkom mi ništa nije govorila, samo me je upućivala na razne analize, pa sam otišla u drugu ustanovu, da pitam za mišljenje. Tamo mi je liječnik direktno rekao da mi je neophodna transplantacija ukoliko želim normalno živjeti i da jednog dana postanem majka - ispričala je Ivana za Kurir.

Dok je prolazila silne pretrage i pila brojne terapije, saznala je da ju je tvrtka u kojoj je radila odjavila i kako je izgubila zdravstveno osiguranje.

- Pomislila sam kako ću godinama morati čekati organ, bit će mi sve teže živjeti, neći imati djecu, a sad još nemam ni osiguranje da uzmem lijekove. Sjećam se da je majka tada došla do mene i doslovno me protresla, spustila na zemlju i rekla da odem na zavod za nezaposlene i da rješim zdravstveno osiguranje - prisjeća se Ivana.

Dok je čekala na šalteru zazvonio je telefon.

- Javila se doktorica koja mi je rekla da se pojavio organ koji mi po svim parametrima odgovara. Poslije toga je ništa nisam čula od uzbuđenja, pa mi je više puta ponovila gdje da dođem, kada, i što da kažem - ispričala je Ivana.

Ivana je imala sreće - novi organ čekala je samo tri tjedna. Da nije dobila novi organ, nikada ne bi mogla postati majka, a i sa presađenom jetrom šanse za takvo nešto su minimalne. Jetru je dobila od 15-godišnje curice.

- Poslije operacije je prošlo neko vrijeme, a onda su me nazvale majka i sestra devojčice koja je bila moj darivatelj, točnije čiju sam jetru dobila 2018. Zvala se Sofija i preminula je nažalost sa samo 15 godina, nakon što je progutala ecstasy. Od tog dana u kontaktu sam sa njenom obitelji, a čim sam saznala da sam trudna, odmah sam im javila. Rekla sam im tada, da ako bude djevojčica zvat će se naravno Sofija. To smo moj muž, koji je u vrijeme transplantacije bio moj dečko, i ja, dogovorili još tada, jer živa sam danas samo zahvaljujući njoj - ispričala je Ivana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.