Obavijesti

News

Komentari 38

'Ivica Todorić mora odgovarati pred hrvatskim pravosuđem!'

'Ivica Todorić mora odgovarati pred hrvatskim pravosuđem!'
1

Komentirajući tijek saborskog aktualnog prijepodneva, predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je prozvao premijera Andreja Plenkovića da nije dogovorio niti na jedno pitanje, već pokušava "spinati"

VIDEO

Gdje je puklo u međuvremenu - morate pitati njih, rekao je Bernardić novinarima upitavši - zašto se Plenković "rukama i nogama" bori da ne dođe svjedočiti pred istražno povjerenstvo, kao ni Martina Dalić i Ante Ramljak.

Hrvatski sud omogućio je da Todorić bude na privremenoj slobodi, ustvrdio je Bernardić poručivši da Todorić mora odgovarati pred hrvatskim pravosuđem.

"Na djelu je udruženi ortački pothvat, istina mora izaći na vidjelo", ocijenio je i ponovio da je trgovanje povlaštenim informacijama kazneno djelo, pa zato ova Vlada treba otići.

Upitan zašto nije podnio kaznenu prijavu ako ima takvih saznanja, Bernardić je odgovorio kako to trebaju učiniti nadležni organi dok je zadatak političke stranke da na to upozori, što je SDP i učinio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ističe da su iz SDP-a jasno i nedvosmisleno upozorili da u trenutku kada lešinarski fondovi kupuju obveznice Agrokora, te obveznice nitko ne želi.

"Oni iskrcavaju veliku lovu da bi kupili smeće koje poslije, s aktivacijom lex Agrokor sa spornim amandmanom Kluba HDZ-a koji je objašnjavao Bačić, dolazi u prioritet naplate, u suprotnosti sa Stečajnim zakonom. I to smeće oni poslije mogu zamijeniti za novce bez ikakvog rizika. Vidite li vi o čemu se tu radi", ustvrdio je Bernardić.

Upitan za izjave stranačke kolegice Sabine Glasovac koja optužuje ministricu europskih fondova Gabrijelu Žalac za lažiranje javnih nabava, Bernardić je odgovorio kako je na temelju dostupnih inofrmacija riječ o nekakvom propustu, sumnjivim radnjama u procesu javne nabave, što nije prvi slučaj.

“Gotovo svaki ministar u ovoj Vladi je u sukobu interesa i ovo je Vlada sukoba interesa. Definitivno je riječ o sumnjivim radnjama koje treba istražiti", kaže Bernardić.

Jutarnji list objavio je u srijedu da je ministrica Žalac bez natječaja dala posao vrijedan 10 milijuna kuna tvrtki svojeg znanca, koji u Ministarstvo dolazi i na kolegije. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave usvojila je žalbu tvrtke King ICT i poništila njezinu odluku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.