Obavijesti

News

Komentari 20

Ivo Sanader bi ‘zbog političkog progona’ mogao zatražiti azil?

 Ivo Sanader bi ‘zbog političkog progona’ mogao zatražiti azil?
1

Bivši premijer Ivo Sanader navodno već traži odvjetnika. Nagađa se da bi mogao angažirati Željka Olujića ili Čedu Prodanovića. Oni o svemu za sada još šute...

VIDEO

Ivo Sanader navodno intenzivno traži odvjetnika, a nagađa se da bi mogao angažirati Željka Olujića ili Čedu Prodanovića. Mediji pretpostavljaju da bi bivši premijer za desetak dana mogao biti pozvan na ispitivanje u Uskok, nakon što svoje iskaze istražiteljima do kraja iznesu Mladen Barišić i Nevenka Jurak, osumnjičeni u aferi Fimi-media. 

- Nikakve komentare ne mogu davati. Ne bih ništa govorio o tome - kazao je Olujić na pitanja je li ga Sanader kontaktirao te hoće li biti njegov odvjetnik bude li za to potrebe. Taktika Čede Prodanovića bila je ne odgovarati na telefonske pozive. 

Barišić, koji je za Sanaderova mandata bio rizničar HDZ-a, u svom je iskazu navodno istražiteljima ispričao kako su milijuni kuna završavali u džepovima raznih ljudi i u HDZ-ovoj blagajni. Navodno je spreman ponovno opisati kako je Ivi Sanaderu osobno u ruke predavao milijune kuna. Prema pisanju Večernjeg lista, Sanader bi mogao biti osumnjičen za poticanje na kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti zbog čega bi trebao biti i pritvoren. Ako do toga dođe, Državno odvjetništvo može od Sabora tražiti ukidanje zastupničkog imuniteta. U ovakvim slučajevima praksa je da Sabor skida imunitet. 

No, upućeni u proceduru uvjereni su da Uskok neće ubrzo tražiti skidanje imuniteta jer, prema novom Zakonu o kaznenom postupku, istraga se može provoditi i bez toga. U odvjetničkim krugovima raspitali smo se koja bi taktika bila najbolja za eventualnu obranu bivšeg premijera ako bi bio došao na listu osumnjičenih. U odvjetničkim krugovima kažu da bi obranu temeljili na taktici koju je u petak iznio bivši premijer, odnosno tezama da je posrijedi politički progon. 

Sanader je optužio Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa da se služe nedemokratskim i protuustavnim metodama i protiv njega organiziraju politički progon, odnosno da pravosuđe i represivni aparat koriste za “obračun s političkim neistomišljenicima”. 

- Prebaciti lopticu na politički teren i čekati što će dokazi donijeti jedino je što mu preostaje. To mu je jedina šansa da u inozemstvu traži azil, a vjerujem da ima povratnu kartu. Druga opcija je da se brani istinom - kaže naš sugovornik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.