News

Komentari 99

Ivo Žinić nakon naših otkrića napušta HDZ: "Htjeli su me destabilizirati kao župana"

Ivo Žinić nakon naših otkrića napušta HDZ: "Htjeli su me destabilizirati kao župana"

Kako smo doznali od sugovornika iz uprave županije, ali i HDZ-ovaca, župan Ivo Žinić ipak planira ići u predstojeću izbornu utrku

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić napušta HDZ, nakon što su 24sata otkrila niz njegovih afera s korištenjem državne imovine. Svoju odluku poslao je Radio Banovini, a nama se, po običaju, nije javio na telefon. 

- Razlog moga istupanja iz stranke su načini i metode koje su korištene unazad godinu dana s ciljem destabiliziranja mene kao župana, a osobito kao predsjednika ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije. Korištenje teške situacije u kojima se Sisačko-moslavačka županija našla, korištenje ranjivosti cijele županije i naših stanovnika u političke svrhe, dodatno destabiliziranje županije kada je funkcionalnost sustava, zajedništvo i iskustvo najpotrebnije za oporavak našega kraja podsjećaju me na jedan sustav protiv kojeg smo se nekada borili - navodi posrnuli župan.

-Mi smo se navikli boriti sami. Sisačko-moslavačka županija uvijek je iz zahtjevnih situacija izlazila jača i bolja. Bili smo najjači kada je bilo najteže. Moj cilj će i dalje biti stabilizacija, obnova i oporavak županije. I dalje ću biti posvećen radu za boljitak naših mladih, za sigurnost naših starijih, za očuvanje radnih mjesta, za opće dobro. Ne izlazim iz HDZ zbog tisuće naših vjernih i odanih članova već pojedinaca kojima po ničemu nije mjesto u HDZ-u. Vjerujem kako će se kroz vrijeme promijeniti okolnosti i da ću se u budućnosti moći ponosno vratiti. Hvala svima koji me podržavate, a ja dajem obećanje da vas neću iznevjeriti i da ću i dalje raditi za našu Hrvatsku - kazao je Žinić.

Podsjetimo, već smo ranije pisali kako je odlučio prekršiti džentlmenski dogovor sa svojom strankom. Dogovor je bio da se županijska organizacija koju je Žinić vodio raspusti, Žinić se povuče i više ne kandidira za župana, ali kako smo doznali od sugovornika iz uprave županije, ali i HDZ-ovaca, Žinić ipak planira ići u izbornu utrku. 

Iz niza afera koje smo otkrili izdvojimo kako Žinić i dalje besplatno u državnoj kući iako je obitelj naslijedila druge nekretnine i više nisu nezbrinuti. Ured za stambeno zbrinjavanje već je pokrenuo reviziju ima li pravo Žinić na tu katnicu u Glini. I to još prije 16 mjeseci. Apsurd je da odluku mora potpisati sam župan, pod čiju su nadležnost prešli uredi državne uprave. Slučajno ili ne, Žinić tu odluku odugovlači jer roka nema. 

Nadalje, Žinić bespravno već 26 godina koristi državni stan u  Zagrebu. I zbog njega se spori s Ministarstvom branitelja, ali je cijeli postupak zastao već više od godinu dana i ministarstvo je bilo blagonaklono prema županu. 

Najčitaniji članci