Obavijesti

News

Komentari 92

'Ivu ću ne daj Bože posjećivati i u zatvoru, i dalje smo prijatelji'

'Ivu ću ne daj Bože posjećivati i u zatvoru, i dalje smo prijatelji'
1

Predsjednik Sabora se gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 ispričao za slučaj Ivana Medaka, autora famoznog pisma „Barba Luki" u kojem ga je tražio posao u HŽ-u

VIDEO

Predsjednik Sabora Luka Bebić je gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 rekao da je 'prijateljstvo za njega nešto dragocjeno' i da se neće odreći svog prijatelja Ive Sanadera čak i ako ga pravomoćno osude po optužnicama kojime ga se tereti.

 - Neću mijenjat svoje mišljenje prema odluci suda. Ne daj Bože, možda ga budem posjećivao u zatvoru – rekao je Bebić. Dodao je da je Sanadera upoznao 1992. a da su se posebno zbližili 2000. kad su zajedno obilazili dalmatinski kraj.

- Našli smo se u zajedničkim stajalištima, znali smo zapjevati i proveselit se. Meni je to bilo simpatično i relaksirajuće – rekao je. Dodao je da nije posjetio prijatelja Ivu u zatvoru samo zato jer bi to dobilo političke konotacije, no da se i dalje druži s njegovom obitelji s kojom se čuo prije mjesec dana.

Za Vladimira Šeksa je rekao da je to ambiciozan političar. Na pitanje Aleksandra Stankovića jesu li zahladili odnose kad je Bebić postao predsjednik Sabora, iako je Šeks očekivao da će to biti, odgovorio je da nije to bio jedini razlog.

Komentirajući aferu oko crnih fondova, rekao je da se u medijima vodi sustavna kampanja koja ima elemente histerije protiv njegove stranke, da se stalno ponavljaju optužbe bez dokaza ali da će HDZ to prevladati. Na Stankovićevo pitanje je odgovorio da je 'nemoguće da nitko ništa ne zna jer bi to značilo da toga nema, a ako je bilo nečeg neka se to utvrdi bez medijskih napisa'. Nastavio je da se HDZ ne treba ispričati sve dok se pravomoćnom presudom krivnja i ne dokaže.

 - Kad se utvrdi što je istina, onda se javno treba ispričat, i a ne da se preventivno ispričava. Inzistiranje na isprici je pomalo licemjerno – rekao je. Odgovarajući na pitanje treba li se premijerka ispričati barem zato što je obećavala bolji gospodarski oporavak nego što on stvarno jest, pobrojao je što je Vlada sve učinila u borbi protiv krize i da imamo kakav – takav rast.

- Je li netko za to kriv ili zaslužan. Ne kažem da je sve odlično ali postoji podloga za bolje – rekao je Bebić. Nije htio previše ocjenjivati Zorana Milanovića kao mogućeg budućeg premijera, nego je samo rekao da se načelno može složiti s nekim Milanovićevim načelima koja je iznosio u Saboru. No dodao je da Milanović dalje od načela obično nije išao i da se nije bavio praktičnim stvarima.

U emisiji se također javno ispričao za slučaj Ivana Medaka, autora famoznog pisma „Barba Luki" u kojemu je Medak od Bebića tražio da ga preporuči za direktorski posao u HŽ-u,.

- Ako sam ja taj jedini koji sam to napravio...onda...ali ja nisam uspio – pravdao se Bebić u emisiji i na kraju se za to ispričao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.