Obavijesti

News

Komentari 38

Iz bolnice kažu kako novčanika nije ni bilo, a obitelj to spori

Iz bolnice kažu kako novčanika nije ni bilo, a obitelj to spori

Pacijentu na respiratoru nestalo je 10.000 kuna s računa, tvrdi obitelj. Policija još provodi kriminalističko istraživanje

VIDEO

Zvali su me iz policije, kojoj iz banke treba točno vrijeme podizanja tatina novca na bankomatima, ali nitko od nas od banke sad to ne može zatražiti - tata je na respiratoru, mama, koja njegovu punomoć ima, mora biti u samoizolaciji, a punomoć od njih onda ne mogu dobiti ni ja.

Nastavak je to priče Gorana Mrđe iz Zagreba, koji nam se obratio nakon što je, kako tvrdi, netko s bankovnom karticom njegova oca, koji je u KB-u Dubrava na respiratoru, s dva bankomata podignuo ukupno 10.000 kuna te u obližnjoj prodavaonici još i kupio cipele. Sve je, podsjetimo, počelo 13. siječnja, kad su oca Ljubomira Mrđu vozilom Hitne pomoći prevezli u Dubravu zbog teških simptoma Covid-19. Sin, koji je koronu prebolio, kaže kako je ocu sam obukao jaknu te mu je novčanik s dokumentima i karticom zakopčao u njenom unutarnjem džepu. Tri dana kasnije Goran je zbog majčine sumnje s njenom opunomoćenom karticom otišao provjeriti stanje na očevu računu te su ustanovili da je 14. i 15. siječnja podignuto po 5000 kuna - na bankomatu u Garden Mallu te u Sesvetama, a još su u obližnjoj prodavaonici kupljene cipele za 300 kuna. Goran je sve odmah prijavio policiji, koja je prijavu i potvrdila. Krim istraga je u tijeku, kratko kažu u policiji.

Leži na respiratoru u Dubravi, a netko mu krade novac s računa? 'Bolnica je sve prijavila policiji'
Leži na respiratoru u Dubravi, a netko mu krade novac s računa? 'Bolnica je sve prijavila policiji'

- No da bismo od banke dobili točno vrijeme podizanja novca, a onda i, pretpostavljam, na kameri bankomata vidjeli tko je novac dizao, očito će se morati pričekati da mama izađe iz samoizolacije - kaže Goran.

V.d. ravnatelja KB-a Dubrava, prim. dr. sc. Ivica Lukšić, napominje kako se, prema protokolu, pacijentima primljenima pri svijesti na Odjel pulmologije ne uzimaju i ne popisuju osobne stvari. Kad je to ipak učinjeno nakon preseljenja na intenzivistički odjel, odnosno na respirator, novčanika među stvarima nije bilo. I bolnica je sama sve prijavila policiji te čeka eventualne rezultate istrage. Još nije završena niti istraga slučaja iz KB-a Dubrava od studenog prošle godine, kad je netko uništio sklopku za struju. Policija je došla do spoznaje da je počinitelj netko iz bolnice, no o kome je riječ, još nije poznato.

Bez struje su u tom trenu bile ostale, nasreću, samo neke administrativne prostorije, ne i one u kojima se nalaze pacijenti. Za njihove osobne stvari bolnica ima posebnu prostoriju i sve se odvaja u vreće s imenom i prezimenom pacijenta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 38

VIDEO

Užas kod studentskog doma u Zagrebu, jedan mrtav: 'Udario ga je auto, nije mu bilo spasa'
TRAGEDIJA NA CESTI

Užas kod studentskog doma u Zagrebu, jedan mrtav: 'Udario ga je auto, nije mu bilo spasa'

Jedan čovjek je mrtav u naletu automobila nedaleko studentskog doma u Zagrebu. "Hitna je jako brzo stigla, ali nije mu bilo spasa", ispričao nam je Zagrepčanin koji je svjedočio stravičnoj nesreći

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...
NORIJADA DILJEM HRVATSKE

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...

Donosimo programe proslava zadnjih srednjoškolskih dana maturanata diljem Hrvatske!