Obavijesti

News

Komentari 38

Iz bolnice kažu kako novčanika nije ni bilo, a obitelj to spori

Iz bolnice kažu kako novčanika nije ni bilo, a obitelj to spori

Pacijentu na respiratoru nestalo je 10.000 kuna s računa, tvrdi obitelj. Policija još provodi kriminalističko istraživanje

VIDEO

Zvali su me iz policije, kojoj iz banke treba točno vrijeme podizanja tatina novca na bankomatima, ali nitko od nas od banke sad to ne može zatražiti - tata je na respiratoru, mama, koja njegovu punomoć ima, mora biti u samoizolaciji, a punomoć od njih onda ne mogu dobiti ni ja.

Nastavak je to priče Gorana Mrđe iz Zagreba, koji nam se obratio nakon što je, kako tvrdi, netko s bankovnom karticom njegova oca, koji je u KB-u Dubrava na respiratoru, s dva bankomata podignuo ukupno 10.000 kuna te u obližnjoj prodavaonici još i kupio cipele. Sve je, podsjetimo, počelo 13. siječnja, kad su oca Ljubomira Mrđu vozilom Hitne pomoći prevezli u Dubravu zbog teških simptoma Covid-19. Sin, koji je koronu prebolio, kaže kako je ocu sam obukao jaknu te mu je novčanik s dokumentima i karticom zakopčao u njenom unutarnjem džepu. Tri dana kasnije Goran je zbog majčine sumnje s njenom opunomoćenom karticom otišao provjeriti stanje na očevu računu te su ustanovili da je 14. i 15. siječnja podignuto po 5000 kuna - na bankomatu u Garden Mallu te u Sesvetama, a još su u obližnjoj prodavaonici kupljene cipele za 300 kuna. Goran je sve odmah prijavio policiji, koja je prijavu i potvrdila. Krim istraga je u tijeku, kratko kažu u policiji.

Leži na respiratoru u Dubravi, a netko mu krade novac s računa? 'Bolnica je sve prijavila policiji'
Leži na respiratoru u Dubravi, a netko mu krade novac s računa? 'Bolnica je sve prijavila policiji'

- No da bismo od banke dobili točno vrijeme podizanja novca, a onda i, pretpostavljam, na kameri bankomata vidjeli tko je novac dizao, očito će se morati pričekati da mama izađe iz samoizolacije - kaže Goran.

V.d. ravnatelja KB-a Dubrava, prim. dr. sc. Ivica Lukšić, napominje kako se, prema protokolu, pacijentima primljenima pri svijesti na Odjel pulmologije ne uzimaju i ne popisuju osobne stvari. Kad je to ipak učinjeno nakon preseljenja na intenzivistički odjel, odnosno na respirator, novčanika među stvarima nije bilo. I bolnica je sama sve prijavila policiji te čeka eventualne rezultate istrage. Još nije završena niti istraga slučaja iz KB-a Dubrava od studenog prošle godine, kad je netko uništio sklopku za struju. Policija je došla do spoznaje da je počinitelj netko iz bolnice, no o kome je riječ, još nije poznato.

Bez struje su u tom trenu bile ostale, nasreću, samo neke administrativne prostorije, ne i one u kojima se nalaze pacijenti. Za njihove osobne stvari bolnica ima posebnu prostoriju i sve se odvaja u vreće s imenom i prezimenom pacijenta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.