News

Komentari 10

Iz istražnog zatvora izašli su i dvojica direkora u Janafu Zorić i Vrbanc te Vatroslav Sablić

Iz istražnog zatvora izašli su i dvojica direkora u Janafu Zorić i Vrbanc te Vatroslav Sablić

Uskok je u odnosu na trojicu osumnjičenika ispitao sve potrebne svjedoke. Do ponedjeljka moraju ispitati i svjedoke bitne za ulogu Ljubomira Perušića u cijelom predmetu

Dragan Kovačević, bivši predsjednik Uprave JANAF-a, te gradonačelnici Velike Gorice i Nove Gradiške, HDZ-ov Dražen Barišić i SDP-ov Vinko Grgić, te Krešo Petek ,vlasnik tvrtke Elektrocentar Petek trebali bi u istražnom zatvoru provesti još mjesec i pol dana  zbog opasnosti da bi mogli utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo.

Pogledajte video: Afera Janaf

Oni su uz Ljubomira Perušiću (74) iz TD IPT Inženjering d. o. o još jedini u pritvoru. U utorak su, naime, Remetinec napustili Vlado Zorić (44), koji je bio direktor Sektora sigurnosti i zaštite u TD "Janaf",  Damir Vrbanc (59), direktor  Sektora transporta nafte u istom trgovačkom društvu te Vatroslav Sablić (52), iz Luvis Projekta.

Podsjećamo,suda istrage Županijskog sud u Zagrebu 16. listopada 2020. odlučilo je da oni mogu ostati u istražnom zatvoru još 10 dana. U tom vremenu Uskok je trebao ispitati sve svjedoke na koji bi njih trojica mogli utjecati. 

Istog dana istražni zatvor je za 15 dana produljen Ljubomiru Perušiću (74) iz TD IPT Inženjering d. o. o. a vezano za, kako Uskok tvrdi, fingirani pozivni natječaj za velikogorički sustav javne rasvjete. Njemu bi istražni zatvor trebao isteći u ponedjeljak.

Već ranije su iz Remetinca pušteni direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavec, voditeljica EU projekata Vodoopskrbi Katarina Gašparac te Zvonko Maras iz tvrtke Solarna tehnologija.Neslužbeno se doznaje da su Jelisavec i Gašparac priznali kako su po nalogu velikogoričkog gradonačelnika i saborskog zastupnika HDZ-a Dražena Barišića namještali natječaj za pročistač otpadnih voda u tom gradu za tvrtku Elektrocentar Petek prvoosumnjičenog Krešu Peteka.

Riječ je o projektu čija je vrijednost procijenjena na 97 milijuna kuna, a s Petekom je ugovoren posao za iznos od 148 milijuna kuna. Pored Jelisavca i Gašparac, krivnju za djela koja mu se stavljaju na teret priznao je i direktor Solarne tehnologije Zvonko Maras, čija je tvrtka bila u zajednici s Petekovim Elektrocentrom. Potom su pušteni i ostali osumnjičenici.  

Najčitaniji članci